ΚΟΣΜΟΣ

Μαλαισία: Διαψεύδει ο υπουργός το δημοσίευμα των WSJ

Μαλαισία: Διαψεύδει ο υπουργός το δημοσίευμα των WSJ

Toδημοσίευμα της Wall Street Journal, ανέφερε ότι οι Αμερικανοί εμπειρογνώμονες που ερευνούν την υπόθεση εκτιμούν ότι το Boeing παρέμεινε στον αέρα για περισσότερες από τέσσερις ώρες μέχρι τη στιγμή που έδωσε το τελευταίο του στίγμα.

Το υπουργείο Μεταφορών της Μαλαισίας ανακοίνωσε ότι δεν ευσταθεί το σενάριο στο οποίο γίνεται λόγος για τέσσερις ώρες πτήσης του Boeing 777 πριν εκείνο δώσει το τελευταίο του στίγμα, όπως σημειώνει το δίκτυο Sky News.
Οι αρχές της Μαλαισίας αρνήθηκαν επίσης ότι έχουν προχωρήσει σε έρευνες στις οικίες των μελών του πληρώματος του αεροσκάφους.

Την Τρίτη, ο επικεφαλής της Ιντερπολ δήλωσε ότι η υπηρεσία δεν θεωρεί πως η εξαφάνιση του αεροσκάφους είναι αποτέλεσμα τρομοκρατικής ενέργειας.

Πάντως, χθεσινό δημοσίευμα της βρετανικής Daily Mail αναφέρει ότι η CΙΑ δεν αποκλείει το γεγονός ο πιλότος του αεροσκάφους της Malaysia Airlines, ακόμα και να αυτοκτόνησε - να οδήγησε δηλαδή το αεροσκάφος στη συντριβή με τη θέλησή του.


Η πιθανότητα αυτοκτονίας θα μπορούσε να δώσει μια εξήγηση και στο γιατί το αεροπλάνο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Άμυνας της Ινδίας έδωσε εντολή σήμερα στη στρατιωτική διοίκηση στα απομακρυσμένα νησιά Ανταμάν και Νικομπάρ να αναπτύξουν πλοία, αεροπλάνα και ελικόπτερα για να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις έρευνας για το αγνοούμενο Μπόινγκ, δήλωσε στο Ρόιτερς ο εκπρόσωπος της διοίκησης Χαρμίτ Σίχ.
Οι ινδικές ένοπλες δυνάμεις θα πραγματοποιήσουν σήμερα το απόγευμα σύσκεψη για να αποφασίσουν για τον τρόπο συντονισμού των επιχειρήσεών τους με τις άλλες χώρες και στη συνέχεια θα αναπτύξουν τις δυνάμεις τους, ανακοίνωσε ανώτατος αξιωματούχος της διοίκησης.

Λίγο νωρίτερα, εκπρόσωπος των κινεζικών αρχών πολιτικής αεροπορίας δήλωσε ότι τα επιπλέοντα αντικείμενα που είχε φωτογραφίσει κινεζικός δορυφόρος δεν συνδέονται με το αγνοούμενο Μπόινγκ.

Διαβάστε επίσης:

Νέα τροπή στο θρίλερ της Μαλαισίας - Τι συνέβη στο αεροπλάνο;

Κίνα: Όσο υπάρχει «αχτίδα ελπίδας» δεν θα σταματήσουμε τις έρευνες

Νέα αποκάλυψη για το χαμένο αεροπλάνο στη Μαλαισία

Άκαρπες οι έρευνες για τα συντρίμμια του χαμένου αεροσκάφους