ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Πλήγμα στο Ισλαμικό Κράτος από αεροπορικό βομβαρδισμό

Συρία: Πλήγμα στο Ισλαμικό Κράτος από αεροπορικό βομβαρδισμό

Τουλάχιστον 20 τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη συριακή πόλη Ράκα, το προπύργιο της εξτρεμιστικής οργάνωσης στη βόρεια Συρία.

«Τουλάχιστον 20 μέλη του ΙΚ σκοτώθηκαν και πολλά άλλα τραυματίστηκαν από τις αεροπορικές επιδρομές (...) εναντίον ενός στρατοπέδου εκπαίδευσης της οργάνωσης αυτής στη Ράκα», ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η συριακή αεροπορία κατέστρεψε επίσης 14 στρατιωτικά οχήματα του ΙΚ στην ίδια περιοχή.

Οι τζιχαντιστές έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους τη Ράκα και πολλές άλλες περιοχής στην ανατολική Συρία και το δυτικό Ιράκ, ενώ στις 29 Ιουνίου ανακήρυξαν τη ζώνη αυτή "χαλιφάτο".

Στη Συρία πάντως, το ΙΚ και οι ανταρτικές οργανώσεις που στο παρελθόν ήταν σύμμαχοι και πολεμούσαν το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ συγκρούονται πλέον μεταξύ τους από τον Ιανουάριο. Το συριακό καθεστώς έχει επίσης εντείνει τις επιχειρήσεις του εναντίον θέσεων του ΙΚ μετά τις 10 Ιουνίου, όταν οι τζιχαντιστές κατέλαβαν τη Μοσούλη στο Ιράκ.

«Υπάρχει μια κλιμάκωση. Το καθεστώς φοβάται ότι το ΙΚ θα ισχυροποιηθεί, κυρίως αφότου η οργάνωση έστειλε από το Ιράκ στη Συρία όπλα», που άρπαξε από τον ιρακινό στρατό, δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητήριου Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Διαβάστε ακόμα:

ΗΠΑ: Μετά από αυτό δε θα ξαναζηλέψετε την Καρντάσιαν! (video+photos)

ΗΠΑ: Φιαλίδια με θανατηφόρο ιό βρέθηκαν ξεχασμένα σε εργαστήριο!

Καλιφόρνια: Πρόταση γάμου στα 12.500 πόδια πήρε απίστευτη τροπή! (video)

Απλά δύο σκύλοι γαβγίζουν σε μία πόρτα! (video)

Αυστραλία: 12 μητέρες επιχείρησαν να αυτοκτονήσουν για τα παιδιά τους!

Κίνα: Υπό κράτηση κατ' οίκον εξέχοντες συγγραφείς λόγω… Κέρι!