ΚΟΣΜΟΣ

Υεμένη: Μη επανδρωμένο αεροσκάφος σκότωσε τρία φερόμενα μέλη της Αλ Κάιντα

Υεμένη: Μη επανδρωμένο αεροσκάφος σκότωσε τρία φερόμενα μέλη της Αλ Κάιντα

Τοπικός αξιωματούχος της Υεμένης επιβεβαίωσε σήμερα το θάνατο τριών υπόπτων που φέρονται να ήταν μέλη της Αλ Κάιντα, από μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Η επιδρομή έγινε στην ανατολική επαρχία Χαντραμούντ. «Οι τρεις ένοπλοι κινούνταν με ένα όχημα σε ένα τμήμα της ερήμου κοντά στα σύνορα της Υεμένης με τη Σαουδική Αραβία όταν το αεροσκάφος εκτόξευσε δύο πυραύλους εναντίον τους. Και οι τρεις τους είναι νεκροί», σύμφωνα με τον αξιωματούχο που μίλησε στο Ρόιτερς.

Δεν είναι απόλυτα σαφές εάν και κατά πόσον το αεροσκάφος αυτό ανήκε στις μυστικές υπηρεσίες ή τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ ή εάν επρόκειτο για αεροσκάφος της Υεμένης.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο στρατός της Υεμένης έστειλε ενισχύσεις στην περιοχή Ουάντι Χαντραμούτ, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, για να ακυρώσει τα σχέδια της οργάνωσης Άνσαρ αλ Σαρία να εγκαθιδρύσει ένα ισλαμικό εμιράτο στην πόλη Σεϊγιούν.

Η αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (ΑΚΑΧ) εκμεταλλεύθηκε το κενό εξουσίας που προκάλεσε η εξέγερση του 2011, η οποία τελικά οδήγησε στο τέλος της την εξουσία του πρώην προέδρου Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, για να επιβάλει την κυριαρχία της στη νότια και στην ανατολική Υεμένη. Έκτοτε, η ΑΚΑΧ έχει εξαπολύσει αλλεπάλληλες επιθέσεις εναντίον κρατικών θεσμών, στρατοπέδων του στρατού και δημόσιων κτιρίων σε όλη τη χώρα, σκοτώνοντας εκατοντάδες ανθρώπους.

Διαβάστε επίσης:

Χαμάς: Μακροχρόνιος ο πόλεμος αν δεν ικανοποιηθούμε από το Ισραήλ