ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Μετά τις εκλογές η μεταρρύθμιση του συστήματος μετανάστευσης

ΗΠΑ: Μετά τις εκλογές η μεταρρύθμιση του συστήματος μετανάστευσης

Την απόφαση να μην λάβει κανένα μέτρο για τη μεταρρύθμιση του συστήματος μετανάστευσης πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 4ης Νοεμβρίου, έλαβε ο Μπαράκ Ομπάμα, όπως γνωστοποίησε Αμερικανός αξιωματούχος.

Ο Ομπάμα είχε ανακοινώσει τον Ιούνιο την πρόθεσή του να λάβει μέχρι το τέλος του καλοκαιριού μέτρα για την μεταβολή των ρυθμίσεων χορήγησης βίζας, την ενίσχυση της ασφάλειας των συνόρων και για την επίλυση του θέματος των 11 εκατομμυρίων παράνομων μεταναστών που ζουν στο αμερικανικό έδαφος, αναλαμβάνοντας δράση για να ξεπεράσει την αδυναμία του αμερικανικού Κονγκρέσου να προχωρήσει στη μεταρρύθμιση ενός συστήματος μετανάστευσης που είναι παρωχημένο.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι προσπαθούν κάθε χρόνο να διασχίσουν τα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, μεταξύ τους, πολλά ασυνόδευτα παιδιά, κατάσταση την οποία ο Μπαράκ Ομπάμα έχει χαρακτηρίσει "ανθρωπιστική κρίση".

Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου δήλωσαν σήμερα ότι η "ακραία πολιτικοποίηση του θέματος απο τους Ρεπουμπλικανούς" μπορεί να ζημιώσει μακροπρόθεσμα την ίδια τη μεταρρύθμιση.

Πολιτικοί αναλυτές θεωρούν ότι η αναβολή έχει ως στόχο να προστατεύσει ορισμένους από τους υποψήφιους του Δημοκραιτκού Κόμματος στις εκλογές του Νοεμβρίου που έχουν μπροστά τους κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις και από τις επιπτώσεις που θα είχε μία μαζική νομιμοποίηση παράνομων μεταναστών εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας.

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Κάμερα κατέγραψε τη συντριβή ελικοπτέρου (vid)