ΚΟΣΜΟΣ

Ικανοποίηση στην Τουρκία για την πρόσφατη έκθεση προόδου

Ικανοποίηση στην Τουρκία για την πρόσφατη έκθεση προόδου

Ικανοποιημένος από την πρόσφατη έκθεση προόδου της Επιτροπής για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας δηλώνει ο Τούρκος Υπουργός αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις και επικεφαλής των διαπραγματεύσεων για ένταξη στην ΕΕ, Βολκάν Μποζκίρ.


Σύμφωνα με τον ίδιο, η έκθεση είναι «ουσιαστικά ισορροπημένη και αντικειμενική».

«Σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκθέσεις, σημειώνουμε ότι η φετινή έκθεση χρησιμοποιεί πιο τεχνική γλώσσα, αποφεύγει τις αξιολογικές κρίσεις και βασίζεται κυρίως σε συμπεράσματα της ίδιας της Επιτροπής», ανέφερε ο Μποζκίρ σε δημοσιογράφους.

«Θα αξιοποιήσουμε την έκθεση προόδου ως ένα εποικοδομητικό στοιχείο για την προώθηση της ενταξιακής διαδικασίας της Τουρκίας και την προώθηση των μεταρρυθμίσεων», πρόσθεσε.

Ασχέτως του ανοίγματος νέων διαπραγματευτικών κεφαλαίων, «η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη διαδικασία των μεταρρυθμίσεων», συνέχισε ο Μποζκίρ μιλώντας στο έντυπο ευρωπαϊκής ενημέρωσης Agence Europe.

Σύμφωνα με τον Μποζκίρ , «το 2014 υπήρξε χρονιά ενός νέου ξεκινήματος στις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ. Το νέο αυτό ξεκίνημα θα γίνει πιο δυναμικό το 2015 και σίγουρα θα συμβάλει στην επιτάχυνση της διαδικασίας ένταξης. Οι περιφερειακές και παγκόσμιες προκλήσεις υπογραμμίζουν τη σημασία της διαδικασίας ένταξης τόσο για την ίδια Τουρκία όσο και για την ΕΕ».

«Μεταρρύθμιση, μετασχηματισμός και επικοινωνία. Αυτές είναι οι τρεις λέξεις-κλειδιά που καθορίζουν τη διαδικασία ένταξης και είμαστε αποφασισμένοι να παραμείνουμε προσηλωμένοι σε αυτή», σημείωσε επίσης και συμπλήρωσε ότι σε συνεργασία με τη νέα Επιτροπή, «είμαστε πεπεισμένοι ότι οι σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ θα ενισχυθούν και ότι η ενταξιακή διαδικασία θα προχωρήσει».

Διαβάστε επίσης:

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για το ναζιστικό παραλήρημα