ΚΟΣΜΟΣ

Σλοβενία: Τραγικό τέλος στο «ροζ σκάνδαλο»

Σλοβενία: Τραγικό τέλος στο «ροζ σκάνδαλο»

Τραγικό τέλος είχε το «ροζ σκάνδαλο» που απασχόλησε τη Σλοβενία και είχε ως πρωταγωνιστές τον διευθυντή ενός γυμνασίου στην πόλη Μάριμπορ και μια καθηγήτρια Μαθηματικών.

Οι δυο τους είχαν «συλληφθεί» και βιντεοσκοπηθεί από μαθητές σε πολύ προσωπική στιγμή και το βίντεο κυκλοφόρησε πολύ γρήγορα στο διαδίκτυο. Όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές, ο διευθυντής του σχολείου έδωσε τέλος στη ζωή του αφήνοντας πίσω τη σύζυγό του και τη μικρή τους κόρη.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου διευθυντών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Σλοβενίας, Μίλαν Ρέγιετς δήλωσε στο σλοβενικό τηλεοπτικό σταθμό POP TV ότι ο διευθυντής της Μέσης Σχολής Μηχανικών του Μάριμπορ προφανώς κατέρρευσε ψυχικά υπό τη μεγάλη πίεση και εξέφρασε τα συλληπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Αμέσως μετά τη δημοσίευση του επίμαχου βίντεο στο διαδίκτυο, ο διευθυντής κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία και υποστήριξε ότι το βίντεο είναι προϊόν μοντάζ.

Η αστυνομία δεν ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των μέχρι τώρα ερευνών και δεν έχουν αποκαλυφθεί τα άτομα που ανάρτησαν το βίντεo ίντερνετ.

Το τραγικό περιστατικό προκάλεσε έντονες συζητήσεις για τα δικαιώματα δημοσίευσης υλικού στο ίντερνετ και για την προστασία της ιδιωτικότητας, για τους κανόνες ηθικής, καθώς και για τη σχέση εκπαιδευτικών και μαθητών σε εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Σχετικές ειδήσεις