ΚΟΣΜΟΣ

Σκωτία: Στο σκοτάδι λόγω σφοδρής καταιγίδας

Σκωτία: Στο σκοτάδι λόγω σφοδρής καταιγίδας

Τουλάχιστον 32.000 νοικοκυριά της Σκωτίας παρέμειναν το Σάββατο (10/1) στο σκοτάδι, εξαιτίας της σφοδρής καταιγίδας που σάρωσε τις βόρειες περιοχές της Βρετανίας, συνοδευόμενη από ριπές ανέμων που έφθασαν τα 180χλμ/ώρα.

Την ίδια ώρα, το αρχιπέλαγος του Σέτλαντ και τα νησιά Όρκνεϊ, στις βόρειες ακτές της χώρας, έχουν τεθεί σε κατάσταση «πορτοκαλί συναγερμού», όπως ανακοίνωσε η μετεωρολογική υπηρεσία της Βρετανίας (Met).

«Προβλήματα ενδέχεται να υπάρξουν στις συγκοινωνίες όπως επίσης διακοπές στην ηλεκτροδότηση και υλικές ζημιές. Τα μεγάλα κύματα μπορούν επίσης να προκαλέσουν επικίνδυνες καταστάσεις κατά μήκος των ακτών» προέβλεψε επίσης η Met.

Στο μεταξύ, ριπές ανέμων που ξεπερνούσαν τα 180 χιλιόμετρα/ώρα καταγράφθηκαν στο αεροδρόμιο Στορνογουέι (βόρεια), καταρρίπτοντας κάθε ρεκόρ στην περιοχή, ωστόσο η κατάσταση αναμένεται να βελτιωθεί σταδιακά.

Το πρωί του Σαββάτου, πάντως, 32.000 νοικοκυριά παρέμεναν στο σκοτάδι, σύμφωνα με την εταιρεία διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, Scottish Hydro Electric Power Distribution (SHEPD).

Οι ισχυροί άνεμοι και οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν, τέλος (σύμφωνα με τη ScotRail), σοβαρά προβλήματα στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες στη Σκωτία.

Σχετικές ειδήσεις