ΚΟΣΜΟΣ

Βούσιτς: Το χέρι μου παραμένει απλωμένο για τη συμφιλίωση

Βούσιτς: Το χέρι μου παραμένει απλωμένο για τη συμφιλίωση

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ότι το χέρι του παραμένει απλωμένο για τη συμφιλίωση, αφού γιουχαΐστηκε και πετροβολήθηκε κατά τη διάρκεια των τελετών μνήμης κατά την επέτειο της σφαγής της Σρεμπρένιτσα.

"Εκφράζω τη λύπη μου για ό,τι συνέβη σήμερα και λυπάμαι που ορισμένοι δεν αναγνώρισαν την ειλικρινή μας πρόθεση για την οικοδόμηση μίας πραγματικής φιλίας ανάμεσα σε Σέρβους και Μουσουλμάνους. Το χέρι μου παραμένει απλωμένο και θα συνεχίσω την πολιτική της συμφιλίωσης", δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Βελιγράδι ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς διευκρινίζοντας ότι μία πέτρα τον χτύπησε στο χείλος, αλλά δεν τραυματίσθηκε και ότι τα γυαλιά του έπεσαν κάτω και έσπασαν.

Εκείνοι που πέταξαν σήμερα πέτρες "τραυμάτισαν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον τις μητέρες των θυμάτων, τις οικογένειες των θυμάτων. Λυπάμαι που σήμερα μιλάμε περισσότερο για λίγους ανόητους που θέλησαν να προχωρήσουν σε λιντσάρισμα παρά για τα αθώα θύματα και τις οικογένειές τους", είπε.

Αμέσως μετά το περιστατικό, ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας κατήγγειλε "μία επίθεση εναντίον ολόκληρης της Σερβίας και της πολιτικής ειρήνης και συμφιλίωσης" στην περιοχή.