ΚΟΣΜΟΣ

Βοσνία: «Έργο νοσηρών εγκεφάλων η επίθεση στον Βούτσιτς» (video)

Βοσνία: «Έργο νοσηρών εγκεφάλων η επίθεση στον Βούτσιτς» (video)

Την επίθεση με πέτρες που δέχθηκε ο πρωθυπουργός της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, κατά τη διάρκεια τελετής μνήμης για τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα καταδίκασε ο δήμαρχος της πόλης, Καμίλ Ντουράκοβιτς, τονίζοντας ότι αποτελεί έργο «νοσηρών εγκεφάλων».

«Αποτελεί έργο νοσηρών εγκεφάλων που καταχράσθηκαν αυτό το ιερό γεγονός. Ο Βούτσιτς αγκάλιασε τη Μουνίρα Σούμπασιτς, την πρόεδρο της ένωσης Μητέρες της Σρεμπρένιτσα..., προσπάθησε άρα να είναι συμπονετικός στη θλίψη και στον πόνο μας», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο δήμαρχος της Σρεμπρένιτσα προσθέτοντας ότι θα τηλεφωνήσει στον Σέρβο πρωθυπουργό για να του ζητήσει συγγνώμη.

Από την πλευρά της, η Μουνίρα Σούμπασιτς δήλωσε ότι τα συμβάντα στηΝ τελετή μνήμης για τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα «δεν αποτελούν επίθεση κατά του Βούτσιτς, αλλά κατά της δικής μας αξιοπρέπειας. Είναι το έργο μίας ομάδας ατόμων μεταξύ των οποίων δεν είδα θύματα της σφαγής», δήλωσε, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Klix.ba.

«Δυστυχώς, η ευθύνη θα βαρύνει εμάς. Είμαι εξαιρετικά απογοητευμένη. Και όχι για τον Βούτσιτς, αλλά για τη δική μας αξιοπρέπεια που διασώσαμε επί 20 χρόνια», συμπλήρωσε.

Ο ίδιος ο Σέρβος πρωθυπουργός, ο οποίος εγκατέλειψε εσπευσμένα το κοιμητήριο των θυμάτων της σφαγής της Σρεμπρένιτσα μετά την επίθεση με πέτρες και επέστρεψε στο Βελιγράδι, δήλωσε ότι το χέρι του συνεχίζει να είναι απλωμένο για τη συμφιλίωση ανάμεσα στους Σέρβους και τους Μουσουλμάνους.

Ροή Ειδήσεων