ΚΟΣΜΟΣ

Η φωτογραφία που σαρώνει: Μέλος της Κου Κλουξ Κλαν είδε... Μαύρο Πάνθηρα και κατουρήθηκε πάνω του!

Η φωτογραφία που σαρώνει: Μέλος της Κου Κλουξ Κλαν είδε... Μαύρο Πάνθηρα και κατουρήθηκε πάνω του!

Την παιδική του ηλικία, όταν και… έβρεχε το κρεβάτι του, θύμισε σε μέλος της ρατσιστικής οργάνωσης Κου Κλουξ Κλαν, ένας «Μαύρος Πάνθηρας»!

Και αυτό γιατί, ο κατά τα… λόγια ατρόμητος ρατσιστής κατουρήθηκε πάνω του, στην κυριολεξία, όταν ήρθε… κοντά με ένα μέλος του Νέου Κόμματος των Μαύρων Πανθήρων (gallery), σε παράλληλες διαδηλώσεις που έγιναν στη Νότια Καρολίνα!

Υπενθυμίζεται ότι δεκάδες μέλη της Κου Κλουξ Κλαν διαδήλωσαν χθες (18/7) έξω από το κοινοβούλιο της Νότιας Καρολίνας, υπό τις αποδοκιμασίες άλλων διαδηλωτών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση των αρχών να κατεβάσουν από το κτίριο την αμφιλεγόμενη σημαία της Συνομοσπονδίας, δηλαδή των Νότιων Πολιτειών κατά τον εμφύλιο των ΗΠΑ.

Στην Κολούμπια, την πρωτεύουσα της Πολιτείας, είχαν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, καθώς την ίδια ώρα οργανώθηκε και μια αντιδιαδήλωση. Σημειώθηκαν μάλιστα μικροσυγκρούσεις, όχι όμως και σοβαρά επεισόδια, σύμφωνα με τον Τύπο της Νότιας Καρολίνας.

Τα μέλη της Κου Κλουξ Κλαν, της οργάνωσης που πρεσβεύει την ανωτερότητα της λευκής φυλής, συγκεντρώθηκαν στα σκαλιά του κοινοβουλίου κρατώντας στα χέρια τους σημαίες της Συνομοσπονδίας. Ορισμένοι κρατούσαν ακόμα και σημαίες με τον αγκυλωτό σταυρό.

kou kloux klan2

Σύμφωνα, δε, με την τοπική εφημερίδα The State, δεν εκφωνήθηκαν ομιλίες όμως οι συγκεντρωμένοι φώναζαν προσβλητικά συνθήματα εναντίον των «Μαύρων Πανθήρων» που διαδήλωσαν την ίδια ώρα, εκτοξεύοντας παράλληλα εναντίον τους μπουκάλια με νερό.

Μετά τη λήξη της διαδήλωσης και ενώ τα μέλη της ΚΚΚ κατευθύνονταν σε ένα πάρκινγκ, οι «Μαύροι Πάνθηρες» τούς ακολούθησαν, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν μικροσυγκρούσεις, σύμφωνα με τις εφημερίδες «The State» και «Post and Courier».

Νωρίτερα, περίπου 100 μέλη μιας άλλης οργάνωσης, των «Μαύρων Εκπαιδευτικών για τη Δικαιοσύνη», είχαν συγκεντρωθεί επίσης έξω από το κοινοβούλιο. Κάποιοι που κρατούσαν σημαίες της Συνομοσπονδίας επιχείρησαν να διεισδύσουν στη διαδήλωση, ωστόσο η αστυνομία παρενέβη πολύ γρήγορα.

kou kloux klan4

Στις 10 Ιουλίου η Νότια Καρολίνα κατέβασε από το κτίριο του κοινοβουλίου τη σημαία της Συνομοσπονδίας, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε ένας νεαρός λευκός σε μια εκκλησία της πόλης Τσάρλεστον, σκοτώνοντας εννέα Αφροαμερικανούς. Η σημαία αυτή για πολλούς Αμερικανούς είναι το σύμβολο του ρατσισμού…

Ο δράστης του μακελειού του Τσάρλεστον, ο 21χρονος Ντίλαν Ρουφ, είπε ότι προέβη στην πράξη αυτή επειδή μισεί τους μαύρους. Σε έναν ιστότοπο έχουν αναρτηθεί μάλιστα φωτογραφίες του που τον δείχνουν να ποζάρει με τη σημαία της Συνομοσπονδίας.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων