ΚΟΣΜΟΣ

Συγκλονιστικές φωτογραφίες – Δεκάδες προσφυγόπουλα κοιμούνται στα δάση της Ευρώπης

Συγκλονιστικές φωτογραφίες – Δεκάδες προσφυγόπουλα κοιμούνται στα δάση της Ευρώπης

Από το 2011, περισσότεροι από 4 εκατομμύρια άνθρωποι εγκατέλειψαν τη Συρία λόγω του πολέμου που μαίνεται στην περιοχή. Χιλιάδες μικρά παιδιά που δεν έχουν γνωρίσει τίποτα άλλο εκτός από τη φρίκη του πολέμου βρίσκουν καταφύγιο στα αφιλόξενα δάση της Ευρώπης, στα παγκάκια... στο δρόμο.

Το δράμα των προσφύγων απαθανατίζει ο φωτογραφικός φακός της Daily Mail, που έχει καταγράψει συγκλονιστικά στιγμιότυπα...

Παιδιά που έχουν ζήσει μόνο τον πόλεμο, κοιμούνται σε παγκάκια, δρόμους, πλατείες... δάση.

adim

Ο Αμπντούλ Καρίμ είναι 17 ετών και βρίσκεται μόνος του στην Αθήνα. Κοιμάται τα βράδια στην Ομόνοια και τους γύρω δρόμους. Τα τελευταία του λεφτά έφυγαν στο εισιτήριο για τη μεταφορά στην Ελλάδα. Η αγωνία του είναι να επικοινωνήσει τηλεφωνικός με τη μητέρα του στη Συρία προκειμένου να την ενημερώσει για την κατάσταση που ζει.

ahmed

Ο Αχμάντ είναι 7 ετών. Κοιμάται στα σύνορα της Αυστρίας με την Ουγγαρία. Επέζησε μαζί με τους γονείς του όταν το σπίτι τους χτυπήθηκε από βόμβα. Δεν συνέβη το ίδιο με τον μικρότερο αδερφό του. Όταν η τύχη τους χαμογελά, βρίσκουν καταφύγιο στα λεωφορεία και αποφεύγουν το κρύο.

abdullah

Ο Αμπντουλάχ είναι 5 ετών και κοιμάται έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό του Βελιγραδίου. Η αδερφή του και ο πατέρας του σκοτώθηκαν στη Συρία και ο ίδιος πάσχει από μια σπάνια ασθένεια στο αίμα. Η μητέρα του με την οποία διέφυγε δίνει καθημερινή μάχη προκειμένου να εξασφαλίσει τα φάρμακά του.

lamar 0

Η Λαμάρ 5 ετών ήταν μόνη στο σπίτι όταν χτυπήθηκε από βόμβα ενώ οι γονείς της είχαν βγει στην αγορά για ψώνια. Τώρα πλέον κοιμάται στα δάση της Σερβίας μετά από δύο προσπάθειες να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα.