ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία δεν επιβεβαιώνει το θάνατο τριών στρατιωτών στη Συρία

Η Ρωσία δεν επιβεβαιώνει το θάνατο τριών στρατιωτών στη Συρία

Η πρεσβεία της Ρωσίας στην Δαμασκό ανέφερε πως δεν έχει λάβει πληροφορίες που να επιβεβαιώνουν ένα δημοσίευμα ότι τρεις Ρώσοι σκοτώθηκαν μαχόμενοι στο πλευρό των δυνάμεων της συριακής κυβέρνησης.

«Δεν διαθέτουμε καμία πληροφορία για τους υποτιθέμενους "θανάτους τριών Ρώσων", ή "τριών Ρώσων στρατιωτών" στη Συρία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters», δήλωσε εκπρόσωπος της ρωσικής πρεσβείας στο πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Νωρίτερα το Reuters, επικαλούμενο ανώτερη πηγή στις κυβερνητικές δυνάμεις, ανέφερε πως τουλάχιστον τρεις Ρώσοι που μάχονταν στο πλευρό δυνάμεων της συριακής κυβέρνησης σκοτώθηκαν, ενώ αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν, όταν η θέση τους στην παράκτια επαρχία της Λαττάκειας έγινε στόχος βομβαρδισμού την νύχτα της Δευτέρας.

Στο μεταξύ το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη έκαναν κατά τις τελευταίες 24 ώρες 55 εξόδους, και έπληξαν 60 στόχους των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Από την πλευρά του το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι τα αεροσκάφη των δυνάμεων του δυτικού συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ διεξήγαγαν 15 αεροπορικές επιδρομές ενάντια σε θέσεις του ΙΚ στο Ιράκ τη Δευτέρα και 2 αεροπορικές επιθέσεις στη Συρία.