ΚΟΣΜΟΣ

Η κοσμοθεωρία του ISIS, οι σφαγές και τα πρωτοπαλίκαρα

Η κοσμοθεωρία του ISIS, οι σφαγές και τα πρωτοπαλίκαρα

Το κίνημα που μπήκε στη ζωή μας δια της βίας αποτελεί μέρος μιας ομάδας κινημάτων που αποζητά δια της βίας να επιβάλλει τη σιωπή σε όποιον πάει κόντρα στα συστήματά του και στην φιλοσοφία του.

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΥ ΣΚΟΡΠΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Της Μαρίας Καρχιλάκη

Στόχος του είναι να επιβάλει τον Ισλαμικό νόμο χωρίς πλουραλισμό και τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, ειδικά εκείνα των γυναικών, των μειονοτήτων να εξανεμιστούν.

Η περιβόητη αυτή «οικογένεια» στην οποία ανήκει η Αλ-Κάιντα, το Μπόκο Χαράμ, το κίνημα Al-Nusra και η Χεσμπολλάχ θρέφει απίστευτο μίσος εναντίον Χριστιανών το οποίο χαρακτηρίζει απόλυτα αυτές τις ομάδες σε λόγια και πράξεις.

Τα μέλη του πιστεύουν σε μια παγκόσμια επεκτατική κοσμοθεωρία που στοχεύει στην ίδρυση ενός χαλιφάτου: δηλαδή ένα Μουσουλμανικό καθεστώς που διοικείται υπό τη Σαρία (Ισλαμικός νόμος).

Είναι προέκταση παγκόσμιων κινημάτων του ριζοσπαστικού Ισλάμ και παρακλάδι της Αλ-Κάιντα.

Χρησιμοποιεί την βία ως μοναδικό όπλο και θεωρεί την τζιχάντ (ιερός πόλεμος) και τις επιθέσεις αυτοκτονίας ως πρωταρχικά μέσα για την επίτευξη των στόχων της.

jihad 1

Το ISIS κατέλαβε μεγάλες εκτάσεις του Ιράκ και της Συρίας κι επέβαλε τον ριζοσπαστικό Ισλαμικό νόμο στα εδάφη που κατέλαβε, με τη χρήση ένοπλης δύναμης και βίας χωρίς όρια. Ήταν άλλωστε ο μόνος τρόπος για να εγκαταστήσει τους μαχητές του σε μέρη που θα μπορούσαν να επικοινωνούν με χώρες που τους εξυπηρετούσαν όπως είναι η Τουρκία και να στερεώσουν την δύναμή τους σε τόπους από όπου θα μπορούσαν να κάνουν εξορύξεις για τους συνεργάτες τους.

Εκτέλεσε ηττημένους αντιπάλους της και δολοφόνησε ουκ ολίγες φορές Ιρακινούς και Σύρους στρατιώτες αφού παραδόθηκαν.

Με απειλές εκτελέσεις, εκφοβισμούς, προσπάθεια επιβολής του πιο αυστηρού νόμου της Σαρίας με λιθοβολισμό γυναικών, επέβαλε τον τρόμο στα εδάφη που ελέγχει. Το ISIS ήδη έχει εφαρμόσει αυτά τα προγράμματα.

Κάνει πλύση εγκεφάλου στα παιδιά δοξάζοντας το θάνατο και πως πρέπει να πεθάνουν ως μάρτυρες (σαχίντ) στη τζιχάντ.

Το ISIS καταδιώκει και καταπιέζει τις μη μουσουλμανικές μειονότητες, με ιδιαίτερο μένος εναντίον των Χριστιανών. Οι Χριστιανοί έχουν εγκαταλείψει τις περιοχές όπου κυβερνούν αυτές οι οργανώσεις και κυρίως την περιοχή της Μοσούλης στο βόρειο Ιράκ.

Εκεί πλέον δεν βρίσκεις κανέναν Χριστιανό.

Δεν έχει διστάσει και συνεχίζει να παραβιάζει εσκεμμένα το Διεθνές Δίκαιο και τις συμβάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Βλάπτει αμάχους στις περιοχές που ελέγχει και στοχεύει στο να σκοτώνει όσους περισσότερους αμάχους δύναται, στις περιοχές που θέλει να κυριαρχήσει ώστε να προχωρά ακάθεκτο και να εγκαθιστά μαχητές.

Ο στόχος του πάντα είναι να σκοτώνει όσους περισσότερους αμάχους δύναται για να κατακτήσει περισσότερα εδάφη.

isis1

Βεβαίως η πρόθεσή του είναι να διαπράττει γενοκτονίες και μαζικά εγκλήματα πολέμου και είναι φανερό ότι επιδιώκει την διάπραξη γενοκτονίας εναντίον των αντιπάλων του με συστηματικές μαζικές σφαγές ανθρώπων στο Ιράκ, εναντίων των Χριστιανιών, των Γιαζίντι καθώς και άλλων Μουσουλμάνων ιδιαίτερα των Σιιτών.

Εκτελεί ανθρώπους με την κατηγορία ότι βρίσκονται κοντά ή υποστηρίζουν τους αντιπάλους τους. Το ISIS εκτελεί όλους εκείνους που θεωρεί ότι τρέφουν συμπάθεια για το καθεστώς του Άσαντ ή για την Ιρακινή κυβέρνηση.

Η εκτελέσεις του γίνονται σε ένα «στρατοδικείο παρωδία» κατά το οποίο μασκοφόροι δολοφονούν εν ψυχρώ το θύμα σε δημόσιο χώρο με σκοπό να τρομοκρατήσουν το κοινό.

Το ISIS δυνάμωσε κυρίως από τους προπαγανδιστές του Ισλάμ. Αυτοί ήταν οι πρωτεργάτες μιας τάξης πραγμάτων που προετοιμαζόταν αθόρυβα για να έρθει σήμερα και να γίνει ο φόβος και ο τρόμος του παγκόσμιου χάρτη.

Τα τελευταία χρόνια οι προπαγανδιστές του Ισλάμ βάζουν τα δυνατά τους να μας πείσουν ότι το Ισλάμ είναι μια ειρηνική θρησκεία που τάχα δεν εξαπλώθηκε με το σπαθί αλλά με την πειθώ.

Φυσικά αυτά τα επιχειρήματα είναι άσχετα. Σίγουρα κάποιοι άνθρωποι γίνονται μουσουλμάνοι χωρίς βία.

Έγιναν όμως χωρίς να γνωρίζουν καλά ποιο είναι το Ισλάμ.

islam3

Άλλοι που γίνονται μουσουλμάνοι δε γνωρίζουν στην αρχή αλλά και όταν μαθαίνουν, αυτό που μαθαίνουν ικανοποιεί τον ψυχισμό τους κι έτσι παραμένουν. Τέτοιοι προσήλυτοι υπάρχουν σε κάθε θρησκεία, λατρεία και σέχτα.

Άλλοι γίνονται μουσουλμάνοι για να παντρευτούν το πρόσωπο που θέλουν.

Δεν είναι όμως αυτού του είδους οι μεταστροφές που έφεραν πολύ κόσμο στο Ισλάμ.

Είναι τεκμηριωμένο ιστορικά ότι το Ισλάμ επεκτάθηκε με πόλεμο ή απειλή πολέμου, ή λόγω της οικονομικής εξαθλίωσης που έφερναν οι φόροι των μουσουλμάνων στους υπόδουλους λαούς. Επίσης είναι γνωστό ότι όταν κάποιος μουσουλμάνος απαρνείται το Ισλάμ κινδυνεύει με θάνατο. Αν είναι σε ισλαμικό κράτος πολύ δύσκολα σώζει τη ζωή του.

Συμπερασματικά, ποτέ στο Ισλάμ δεν παρατηρήθηκε αργή και σταθερή μεταστροφή όλο και μεγαλύτερου αριθμού ανθρώπων, όπως συνέβη με τον Χριστιανισμό, όπου αυτοί που γίνονταν Χριστιανοί απειλούνταν με θάνατο κι όμως όλο και περισσότεροι άνθρωποι επέλεγαν να γίνουν Χριστιανοί.

Σήμερα αυτοί που ξέρουν θα πουν ότι δεν υπάρχει ειρηνική εξάπλωση του Ισλάμ και τις μεταστροφές οι μουσουλμάνοι δεν τις εννοούν ειρηνικά άσχετα αν υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει καταναγκασμός στην θρησκεία επειδή το γράφει ένας στίχος στο Κοράνι.

Αυτές τις ομάδες ανθρώπων και αυτήν την φιλοσοφία χρησιμοποίησε το ISIS προκείμενου να προωθήσει την έχθρα και το μίσος ανάμεσα καταρχήν στα κοινωνικά στρώματα και αργότερα να αποσπάσει νεαρούς από οικογένειες που έλεγχαν αφού τους είχαν ήδη περάσει αυτήν την νοοτροπία. Οι μαχητές αυτοί στην πορεία δεν αναγνωρίζουν τις οικογένειές τους, ούτε γυρνούν σε αυτές αλλά γίνονται πρωτοπαλίκαρα που μαζί με τους εκπαιδευτές τους παίρνουν κεφάλια και προχωρούν στον προσηλυτισμό που θα φέρει στο ISIS νέο αίμα.