ΚΟΣΜΟΣ

Τουλάχιστον 3000 αγνοούμενοι στη Συρία

Τουλάχιστον 3000 αγνοούμενοι στη Συρία
Περίπου 3.000 άνθρωποι είναι αγνοούμενοι στη Συρία μετά την έναρξη του κινήματος αμφισβήτησης του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, ανακοίνωσε σήμερα...

Περίπου 3.000 άνθρωποι είναι αγνοούμενοι στη Συρία μετά την έναρξη του κινήματος αμφισβήτησης του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, ανακοίνωσε σήμερα η μη κυβερνητική οργάνωση Avaaz.

Σύμφωνα με την Αvaaz, αγνοείται η τύχη 2.918 Σύρων, οι οποίοι συνελήφθησαν μετά τις 15 Μαρτίου. Η μη κυβερνητική αυτή οργάνωση ανακοίνωσε την έναρξη εκστρατείας για την απελευθέρωσή τους.


Εκτός από τους αγνοούμενους, 1.634 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη του κινήματος διαμαρτυρίας και 26.000 έχουν συλληφθεί, από τους οποίους οι 12.617 παραμένουν υπό κράτηση.

Η Avaaz τονίζει ότι συνεργάστηκε με δυο συριακές οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για να συλλέξει τα παραπάνω στοιχεία καθώς επίσης πληροφορίες για την ημερομηνία σύλληψης των ανθρώπων που φέρονται ως αγνοούμενοι και φωτογραφίες τους τις οποίες θα αναρτά σε τακτική βάση στον ιστότοπό της.