ΚΟΣΜΟΣ

Ζητά την ακύρωση της θανατικής του ποινής

Ζητά την ακύρωση της θανατικής του ποινής
Έφεση για την ακύρωση της θανατικής ποινής που τού επιβλήθηκε τον Μάιο του 2010 άσκησε ο μοναδικός επιζήσας από τους δράστες των φονικών επιθέσεων στην...

Έφεση για την ακύρωση της θανατικής ποινής που τού επιβλήθηκε τον Μάιο του 2010 άσκησε ο μοναδικός επιζήσας από τους δράστες των φονικών επιθέσεων στην πόλη Μουμπάι (Βομβάη) της Ινδίας που στοίχισαν το θάνατο 166 ανθρώπων το 2008, δήλωσε σήμερα δικαστική πηγή.


Στο διάστημα μεταξύ 26 και 29 Νοεμβρίου του 2008 ομάδα δέκα ενόπλων έσπειρε το θάνατο σε πολυτελή ξενοδοχεία, ένα εστιατόριο, στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό και σε μια συναγωγή στο Μουμπάι. Κατά τις επιθέσεις αυτές σκοτώθηκαν 166 άνθρωποι και 300 τραυματίσθηκαν. Ο Κασάμπ ήταν ο μόνος που επέζησε, καθώς οι υπόλοιποι εννέα σκοτώθηκαν κατά την επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας.


Το αίτημα ακύρωσης της θανατικής ποινής του Μοχάμεντ Αζμάρ Αμίρ Κασάμπ, κατατέθηκε στο γενικό γραμματέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου μέσω των σωφρονιστικών αρχών του Μουμπάι, όπου κρατείται. Δικηγόρος του είχε ήδη ανακοινώσει από τον Φεβρουάριο την πρόθεση του Κασάμπ να ασκήσει έφεση.


Ο 23χρονος Πακιστανός Κασάμπ έχει καταδικαστεί σε θάνατο από ινδικό ειδικό δικαστήριο ύστερα από δίκη που διήρκεσε ένα χρόνο.