ΚΟΣΜΟΣ

Χωρίς τέλος η σφαγή στη Συρία

Χωρίς τέλος η σφαγή στη Συρία
Επίθεση εναντίον της πόλης Χαμα της Συρίας εξαπέλυσαν οι δυνάμεις του προέδρου Ασάντ, αφήνοντας πίσω τους τουλάχιστον 95 νεκρούς. Σύμφωνα με την Εθνική...

Επίθεση εναντίον της πόλης Χαμα της Συρίας εξαπέλυσαν οι δυνάμεις του προέδρου Ασάντ, αφήνοντας πίσω τους τουλάχιστον 95 νεκρούς.


Σύμφωνα με την Εθνική Οργάνωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τουλάχιστον 121 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε όλη τη χώρα, ενώ δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν και πολλοί νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.


Μόνο στη Χαμά, όπου στρατός και οι δυνάμεις ασφαλείας εισέβαλαν σήμερα, ανοίγοντας πυρ εναντίον αμάχων, σκοτώθηκαν 95 άμαχοι και τραυματίστηκαν δεκάδες. Τουλάχιστον 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Ντέιρ Έζορ, 6 στο Χαράκ και ένας στο Μπουκάμαλ.


Για την κατάσταση που επικρατεί στη Χάμα, όπου νωρίτερα κάτοικοι ανέφεραν ότι τα ξημερώματα εισέβαλαν άρματα μάχης, το κρατικό πρακτορείο SANA μετέδωσε ότι δεκάδες ένοπλοι έχουν ανέβει σε στέγες κτιρίων στη Χάμα και "πυροβολούν για να τρομοκρατήσουν τους κατοίκους".

Σύμφωνα με το πρακτορείο "ένοπλες ομάδες" πυρπόλησαν αστυνομικά τμήματα, προκάλεσαν ζημιές σε κρατικά κτίρια και ιδιωτικές περιουσίες, έστησαν οδοφράγματα και καίνε λάστιχα στις εισόδους και στους δρόμους της πόλης.


Να σημειωθεί ότι η Χάμα είναι σύμβολο του αντικαθεστωτικού αγώνα από την εποχή της καταστολής, το 1982, της εξέγερσης του εκτός νόμου κινήματος των Αδελφών Μουσουλμάνων εναντίον του τότε προέδρου Χαφέζ αλ-Άσαντ που στοίχισε τη ζωή σε 20.000 ανθρώπους.