ΚΟΣΜΟΣ

Ολονύκτια σφαγή στη Χάμα της Συρίας

Ολονύκτια σφαγή στη Χάμα της Συρίας
Τουλάχιστον 45 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πόλη Χάμα κατά τη διάρκεια της νύχτας σε μια σφοδρή επίθεση των δυνάμεων ασφαλείας...

Τουλάχιστον 45 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πόλη Χάμα κατά τη διάρκεια της νύχτας σε μια σφοδρή επίθεση των δυνάμεων ασφαλείας, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες και ακτιβιστές.

Οι στρατιωτικές δυνάμεις του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ άνοιξαν πυρ εναντίον αμάχων με πολυβόλα, σε βόρειο προάστιο της πόλης.

Άλλα πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά, σκοτώθηκαν από όλμο, ο οποίος χτύπησε το αυτοκίνητο που επέβαιναν, κατά την προσπάθειά τους να εγκαταλείψουν την πόλη.

Η Χάμα έχει γίνει το τελευταίο διάστημα το επίκεντρο της βάρβαρης καταστολής των διαδηλώσεων ενάντια στο καθεστώς Άσαντ, με τεθωρακισμένα άρματα μάχης να έχουν αναπτυχθεί στο κέντρο και τα προάστιά της. Η παροχή ηλεκτρικού και νερού, καθώς και οι τηλεπικοινωνίες έχουν διακοπεί.

Η νυχτερινή αιματοχυσία προηγήθηκε της υπογραφής σήμερα το πρωί από τον πρόεδρο Άσαντ ενός διατάγματος που επιτρέπει τον πολυκομματισμό στη Συρία και ως εκ τούτου το σχηματισμό νέων κομμάτων.

Επίσης, λίγες ώρες πριν από τη σφοδρή επίθεση, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ κατέληξε σε κείμενο καταδίκης της Συρίας, μη δεσμευτικού χαρακτήρα, το οποίο έκανε έκκληση για τερματισμό της βίας.

Διαβάστε επίσης:

Καταδικαστικό κείμενο για τη Συρία από το Σ.Α του ΟΗΕ