ΚΟΣΜΟΣ

Βενεζουέλα: Νεκρός αστυνομικός από πυρά διαδηλωτών - Δεκάδες τραυματίες στο Καράκας (Pics+Vid)

Βενεζουέλα: Νεκρός αστυνομικός από πυρά διαδηλωτών - Δεκάδες τραυματίες στο Καράκας (Pics+Vid)

Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε από πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας δεκάδων χιλιάδων στο Καράκας της Βενεζουέλας αργά χθες (26/10), ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της σοσιαλιστικής κυβέρνησης Νέστορ Ρεβερόλ, προσθέτοντας ότι άλλοι δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

Οι διαδηλωτές, που στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας έκλεισαν κομβικά σημεία της πόλης, συγκεντρώθηκαν και σε άλλες μεγάλες πόλεις απαιτώντας την παραίτηση του σοσιαλιστή προέδρου Νικολάς Μαδούρο.

Τα τοπικά μέσα διέδωσαν ότι υπήρξαν συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, η οποία έκανε χρήση δακρυγόνων για να καταστείλει τις διαδηλώσεις στις επαρχιακές πρωτεύουσες.

Πολλοί διαδηλωτές κατήγγειλαν ότι δεν κατάφεραν να φτάσουν στο Καράκας γιατί η κυβέρνηση έχει κλείσει δρόμους και σταθμούς τραίνων.

Την Τρίτη, το κοινοβούλιο, που ελέγχεται από την αντιπολίτευση, ξεκίνησε την πολιτική δίκη του Μαδούρο με την κατηγορία της παραβίασης του συντάγματος.

Στις συγκρούσεις εναντίον της κυβέρνησης χθες τραυματίστηκαν επίσης και περισσότερα από 120 άτομα, δήλωσε νωρίτερα ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Ενρίκε Καπρίλες.

Δείτε φωτογραφίες στην παραπάνω gallery του Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις