ΚΟΣΜΟΣ

Προεδρικές Εκλογές Γαλλία 2017: Φιγιόν vs Zιπέ - Ποιος κέρδισε

Προεδρικές Εκλογές Γαλλία 2017: Φιγιόν vs Zιπέ - Ποιος κέρδισε

Ειδήσεις | Προεδρικές Εκλογές Γαλλία 2017: Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν (στη φωτό δεξιά)πήρε το χρίσμα της κεντροδεξιάς παράταξης της Γαλλίας ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2017 επικρατώντας με μεγάλη διαφορά του αντιπάλου του, του επίσης πρώην πρωθυπουργού Αλέν Ζιπέ (στη φωτό αριστερά), σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των προκριματικών εκλογών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), ο Φρανσουά Φιγιόν εξασφάλισε το 69,5% των ψήφων βάσει των αποτελεσμάτων από τα 2.121 εκλογικά τμήματα έναντι του συνόλου των 10.228, είπαν οι διοργανωτές της αναμέτρησης. Ο αντίπαλός του Αλέν Ζιπέ συγκέντρωσε το 30,5% των ψήφων.

Νωρίτερα, ο Αλέν Ζιπέ εγκατέλειψε το σπίτι του για το γραφείο του χωρίς να κάνει την όποια δήλωση, ενώ ο Φρανσουά Φιγιόν αναμένεται από τα διεθνή μίντια στην ιστορική αίθουσα στο «Maison de la chimie», όπου έχει προβλέψει να συναντήσει τους οπαδούς.

Η Δεξιά και το Κέντρο έχουν από σήμερα τον εκπρόσωπό της για την προεδρική του Μαΐου και αυτός είναι ο Φρανσουά Φιγιόν.

Υψηλή η συμμετοχή των ψηφοφόρων στους «προκριματικούς» της Κεντροδεξιάς

Τα τελευταία στοιχεία σχετικά με το πώς διαμορφώνεται η συμμετοχή στον δεύτερο γύρο των προκριματικών εκλογών της κεντροδεξιάς παράταξης στη Γαλλία, εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2017, καταδεικνύουν ότι η προσέλευση των ψηφοφόρων ήταν 4,5% μεγαλύτερη σε σύγκριση με εκείνη την ίδια ώρα κατά τον πρώτο γύρο των εκλογών, γνωστοποίησαν οι διοργανωτές της ψηφοφορίας.

Ο Τιερί Σολέρ, πρόεδρος της Επιτροπής που οργανώνει την ψηφοφορία στο κόμμα των Ρεπουμπλικάνων, δήλωσε σε δημοσιογράφους σήμερα ότι η συμμετοχή ανερχόταν σε άνω των 2,9 εκατομμυρίων ψηφοφόρων στις 18:00 ώρα Ελλάδας, με το 78% των εκλογικών τμημάτων να λαμβάνεται υπόψη.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας, Φρανσουά Φιγιόν, επικράτησε στον πρώτο γύρο έναντι του Αλέν Ζιπέ, ενός επίσης πρώην πρωθυπουργού και δημάρχου του Μπορντό.

Περίπου 4 εκατομμύρια ψηφοφόροι προσήλθαν στις κάλπες στον πρώτο γύρο των προκριματικών.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για τις Προεδρικές Εκλογές στη Γαλλία

Σχετικές ειδήσεις