ΚΟΣΜΟΣ

«Αστακός» το Φανάρι για τα Θεοφάνεια – Αγρινιώτης προπονητής έπιασε το σταυρό

«Αστακός» το Φανάρι για τα Θεοφάνεια – Αγρινιώτης προπονητής έπιασε το σταυρό

Yπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με νωπές τις μνήμες από την τρομοκρατική επλιθεση στο Ρέινα εορτάσθηκαν τα Θεοφάνεια στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Αγιασμός των υδάτων έγινε στον Κεράτιο κόλπο, ακριβώς μπροστά από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος τέλεσε αρχικά τη λειτουργία στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στον κήπο του Πατριαρχείου και εν συνεχεία ακολούθησε η Κατάδυση του Τίμιου Σταυρού με τον 29χρονο προπονητή από το Αγρίνιο, Νίκο Σόλη να καταδύεται και να πιάνει πρώτος το Σταυρό.

«Το μήνυμα της ημέρας είναι ότι το φως έχει νικήσει το σκοτάδι και η αγάπη έχει κερδίσει το μίσος. Βεβαίως, τις ημέρες αυτές είμαστε κάτω από το κλίμα των άδικων θυμάτων, τα οποία έχουν πέσει στον βωμό της τρομοκρατίας, που από κοινού πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Εκφράζω τα θερμά συλλυπητήριά μας. Το μήνυμα που στέλνουμε είναι μήνυμα ελπίδας. Ο θρησκευτικός φανατισμός δεν μπορεί να είναι η λύση σε καμία περίπτωση. Από πλευράς μας, προωθούμε τη διαπολιτισμική και διαθρησκειακή συνεργασία», είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Αμανατίδης ο οποίος εκπροσώπησε την Ελληνική πολιτεία.Επίσης παρών ήταν στην τελετή ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Άγκυρα Κυριάκος Λουκάκης και ο Γενικός Πρόξενος E. Σέκερης.

Πηγή φωτογραφιών: haberler.com