ΚΟΣΜΟΣ

Σκωτία: Η Αγγλία δεν θέλει δημοψήφισμα γιατί φοβάται

Σκωτία: Η Αγγλία δεν θέλει δημοψήφισμα γιατί φοβάται

Για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σε μία από τις συνιστώσες του Ηνωμένου Βασιλείου, ανάμεσά τους και η Σκωτία, χρειάζεται η άδεια του Λονδίνου.

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρζον δήλωσε ότι οποιαδήποτε απόπειρα παρεμπόδισης της διεξαγωγής νέου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκωτίας θα είναι αντιδημοκρατική και θα αποδεικνύει ότι η πρωθυπουργός της Βρετανίας φοβάται την ετυμηγορία του λαού της Σκωτίας.

Η Στέρτζον απάντησε έτσι στις δηλώσεις της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι που δήλωσε σε συνέντευξή της στο BBC ότι «δεν είναι η κατάλληλη στιγμή» για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη ανεξαρτησία της Σκωτίας.

«Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή», είπε απαντώντας στο σχέδιο της πρωθυπουργού της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος στο τέλος του 2018 ή στις αρχές του 2019 με το ερώτημα της ανεξαρτητοποίησης και στόχο την παραμονή της Σκωτίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

«Η κυβέρνηση της Σκωτίας δεν προτείνει #scotref τώρα...αλλά όταν θα έχουν αποσαφηνισθεί οι όροι του Brexit και πριν να είναι πολύ αργά για την επιλογή εναλλακτικού δρόμου», έγραψε στο Twitter η πρωθυπουργός της Σκωτίας

Η βρετανίδα πρωθυπουργός ετοιμάζεται να ενεργοποιήσει το άρθρο 50 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης για την έξοδο της χώρας της από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις