ΚΟΣΜΟΣ

Η «ψαριά» του αιώνα στο Τελωνείο της Μελβούρνης

Η «ψαριά» του αιώνα στο Τελωνείο της Μελβούρνης

Είναι η μεγαλύτερη ποσότητα ναρκωτικών που έχουν κατασχέσει μέχρι σήμερα οι αρχές της Αυστραλίας.

Χάρη στην συντονισμένη προσπάθεια της ομοσπονδιακής αστυνομίας και της αστυνομίας της Βικτώριας, ο ένας περίπου τόνος του ναρκωτικού ice, δεν θα καταλήξει πλέον στους δρόμους της Αυστραλίας.

Μετά τον εντοπισμό και την κατάσχεση των 903 κιλών μεταμφεταμίνης στο Τελωνείο της Μελβούρνης, ποσότητα που έφτασε στην Αυστραλία από την Κίνα και ήταν κρυμμένη σε κιβώτια με σανίδες δαπέδου, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι η τρέχουσα αξία του ναρκωτικού υπολογίζεται στα $898 εκατ.

Οι αρχές συνέλαβαν δύο άνδρες στους οποίους ασκήθηκε ήδη δίωξη για εμπορία ναρκωτικών.

Η ανακοίνωση για την «ψαριά» του αιώνα που εντοπίστηκε στο Τελωνείο της Μελβούρνης έγινε στις 5/4 από το γραφείο του υπ. Δικαιοσύνης της χώρας κ. Μάικλ Κίναν, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο μεγάλο πρόβλημα χρήσης του ναρκωτικού ice που αντιμετωπίζει η Αυστραλία.

Πρόσφατες αναλύσεις λυμάτων αποκάλυψαν το μέγεθος του προβλήματος καθώς, όπως προέκυψε απ' αυτές, η χρήση του ναρκωτικού ice είναι συχνότερη απ' αυτή οποιουδήποτε άλλου ναρκωτικού.

Από τις αναλύσεις προκύπτει ότι το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα μεγάλο στη Δυτική και τη Νότια Αυστραλία, αλλά και σε κάποιες συγκεκριμένες περιοχές της Βικτώριας και του Κουίνσλαντ.

Οι αρχές δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες για την όλη επιχείρηση αλλά όπως ανέφερε και ο πρωθυπουργός Μάλκολμ Τέρνμπουλ, που συνεχάρη τους άνδρες των δύο Σωμάτων, ο «πόλεμος» κατά των ναρκωτικών έχει εντατικοποιηθεί και θα συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς.

ΠΗΓΗ ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Σχετικές ειδήσεις