ΚΟΣΜΟΣ

Απίστευτο: Η Ιταλία χαρίζει παλιά κάστρα και αυτή είναι η ευκαιρία σας να αποκτήστε ένα (Pics)

Απίστευτο: Η Ιταλία χαρίζει παλιά κάστρα και αυτή είναι η ευκαιρία σας να αποκτήστε ένα (Pics)

Αν είχατε ποτέ ονειρευτεί να αποκτήσετε το δικό σας κάστρο, τώρα είναι η ευκαιρία σας. Η Ιταλία προσφέρει δωρεάν 103 εγκαταλελειμμένα ακίνητα, στα οποία περιλαμβάνονται βίλες, πανδοχεία, και κάστρα.

Η μοναδική προϋπόθεση; Σύμφωνα με την Κτηματική Υπηρεσία της χώρας, όποιος λάβει δωρεάν οποιοδήποτε από τα ακίνητα οφείλει να δεσμευτεί για την αποκατάστασή του, ώστε να μπορεί να εξελιχθεί σε τουριστικό προορισμό. Η αναβάθμιση της χρήσης του ακινήτου σε ξενοδοχείο, spa, εστιατόριο, ή κάτι άλλο εξαρτάται αποκλειστικά από τον νέο ιδιοκτήτη.

«Το έργο θα προωθήσει και θα στηρίξει την ανάπτυξη του τομέα του τουρισμού» δήλωσε ο Ρομπέρτο Ρέτζι από την κρατική Κτηματική Υπηρεσία στην Local. «Ο στόχος είναι τα ιδιωτικά και τα δημόσια κτήρια που δεν χρησιμοποιούνται πλέον να μετατραπούν σε εγκαταστάσεις για προσκυνητές, πεζοπόρους, τουρίστες και ποδηλάτες». Οι αρχές επίσης ελπίζουν ότι το σχέδιο τους θα συνεισφέρει στην αποσυμφόρηση των δημοφιλών τουριστικών προορισμών της χώρας, όπως για παράδειγμα η Βενετία.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 26 Ιουνίου και οι τυχεροί υποψήφιοι θα έχουν στην κατοχή τους το δωρεάν ακίνητο για μια αρχική περίοδο εννέα ετών προκειμένου να εκτελέσουν τις απαραίτητες εργασίες ανακαίνισης, με δυνατότητα παράτασης για άλλα εννέα χρόνια. Αν, όμως, η αίτησή σας απορριφθεί, μην ανησυχείτε, καθώς η Ιταλία σχεδιάζει να χαρίσει 200 επιπλέον ακίνητα με τον ίδιο τρόπο μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Πηγή: BoredPanda.com

Σχετικές ειδήσεις