ΚΟΣΜΟΣ

Η Δανία φορολογεί τα λίπη!

Η Δανία φορολογεί τα λίπη!
Ως μέτρο για την καταπολέμηση της κατανάλωσης λίπους, η Δανία αποφάσισε την επιβολή φόρου...

Ως μέτρο για την καταπολέμηση της κατανάλωσης λίπους, η Δανία αποφάσισε την επιβολή φόρου 16 κορωνών (2,15 ευρώ) ανά χιλιόγραμμο για τα κορεσμένα λίπη.

Το μέτρο ισχύει από σήμερα και περιλαμβάνει όλα τα προϊόντα που περιέχουν κορεσμένα λίπη, συμπεριλαμβανομένων των προ-μαγειρευμένων φαγητών.
Βέβαια, τις προηγούμενες ημέρες οι Δανοί καταναλωτές «άδειασαν» τα σούπερ-μάρκετ έκαναν προμήθειες βουτύρου, πίτσας, κρέατος και γάλακτος.

«Η εβδομάδα ήταν αρκετά χαοτική, με πολλά κενά ράφια. Οι άνθρωποι έχουν γεμίσει τους καταψύκτες τους», επιβεβαίωσε ένας υπεύθυνος ενός ανεξάρτητου σουπερμάρκετ στην Κοπεγχάγη, ο Κρίστιαν Γιένσεν. «Στην πραγματικότητα, δεν νομίζω ότι αυτό θα αλλάξει τίποτα...οι άνθρωποι που θέλουν να αγοράσουν ένα γλυκό θα το αγοράσουν. Απλά κάνοντας το τώρα, κάνουν οικονομία», σημείωσε.

«Αμφιβάλλω αν αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο στην υγεία, είναι απλά ένας συμπληρωματικός φόρος», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος της Δανικής Συνομοσπονδίας Βιομηχανιών (DI), η Γκίτε Χεστεχάβε. «Απ' όσο γνωρίζουμε, η Δανία είναι η πρώτη χώρα που επιβάλλει φόρο στο λίπος», σημείωσε.