Βιασμός και άγρια δολοφονία φοιτήτριας στην Ινδία

Βιασμός και άγρια δολοφονία φοιτήτριας στην Ινδία

Η κοπέλα ζούσε με την μητέρα της, η οποία τη στιγμή του εγκλήματος απουσίαζε

Δικαστήριο της Ινδίας έκρινε σήμερα ένοχο έναν άνδρα για τον βιασμό και την δολοφονία με μαχαίρι μιας φοιτήτριας της Νομικής στο νότιο κρατίδιο Κεράλα που προκάλεσε την οργή της κοινής γνώμης σε ολόκληρη τη χώρα.

Η φοιτήτρια βρέθηκε νεκρή μέσα σε μια λίμνη αίματος στο σπίτι της στην πόλη Περουμπαβούρ στις 28 Απριλίου 2016 και έφερε σχεδόν 30 τραύματα από μαχαίρι και δαγκωνιές στο παραμορφωμένο σώμα της.

Ο Μουχάμεντ Αμιρούλ Ισλάμ καταδικάστηκε από περιφερειακό δικαστήριο της Κεράλα για την δολοφονία, που ήρθε να θυμίσει σε πολλούς τον ομαδικό βιασμό και φόνο 23χρονης φοιτήτριας στο Νέο Δελχί το 2012.

«Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για βιασμό, φόνο και καταπάτηση ιδιοκτησίας», δήλωσε ο δικηγόρος του Ισλάμ, ο Μπ.Α. Αλούρ, στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP). Ο ίδιος είπε ότι η ποινή θα ανακοινωθεί αύριο Τετάρτη και ότι οι εισαγγελείς ζητούν την εσχάτη των ποινών.

Στο δικαστήριο ακούστηκε ότι το έγκλημα του Ισλάμ ήταν «το σπανιότερο από τα σπάνια», μία έκφραση που χρησιμοποιείται στα δικαστήρια της Ινδίας για εγκλήματα τα οποία τιμωρούνται με την θανατική ποινή.

Η κοπέλα ζούσε με την μητέρα της, η οποία τη στιγμή του εγκλήματος απουσίαζε. Η αστυνομία χρειάστηκε περίπου δύο μήνες για να ταυτοποιήσει ύποπτο, γεγονός που προκάλεσε ευρεία κριτική από ακτιβίστριες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που κατηγόρησαν τις Αρχές για συγκάλυψη, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι εισαγγελείς χαρακτήρισαν το έγκλημα απρόκλητο αλλά κάποια δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης υποστήριξαν ότι η επίθεση είχε κίνητρο την εκδίκηση με αφορμή κάποια διαφωνία.

Τα σεξουαλικά εγκλήματα στην Ινδία είναι εξαιρετικά συχνό φαινόμενο και σχεδόν 39.000 βιασμοί καταγγέλθηκαν το 2016, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.

Πηγή φωτογραφίας: Daily Mail