Έπεσε κι αυτό το κάστρο: Οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία μπορούν πλέον να παρακολουθούν ποδόσφαιρο

Έπεσε κι αυτό το κάστρο: Οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία μπορούν πλέον να παρακολουθούν ποδόσφαιρο

Αρχής γενομένης από την Παρασκευή (12/01), οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία θα μπορούν πλέον να παρακολουθήσουν αγώνες επαγγελματικού ποδοσφαίρου στο Ριάντ, την Τζέντα και την Νταμάμ, ανακοίνωσαν σήμερα (08/01) οι αρχές.

Οι αγώνες ποδοσφαίρου, τους οποίους θα παρακολουθήσουν για πρώτη φορά και γυναίκες φίλαθλοι, θα είναι αυτοί μεταξύ των ομάδων Αλ Άχλι και Αλ Μπατίν στις 12 Ιανουαρίου, Αλ Χιλάλ και Αλ Ιτιχάντ την επομένη και Αλ Ετιφάκ και Αλ Φαϊσαλί στις 18 Ιανουαρίου, διευκρινίζει το σαουδαραβικό υπουργείο Πληροφόρησης και Πολιτισμού σε ανακοίνωσή του.

Η απόφαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που έχει ξεκινήσει, ο νεαρός πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπεν Σαλμάν, στο μέχρι σήμερα υπερσυντηρητικό αυτό μουσουλμανικό βασίλειο.

Διαβάστε ΕΔΩ άλλη μια ιστορική απόφαση για τις γυναίκες στη Σαουδική Αραβία

Η Γενική Αρχή Αθλητισμού είχε ανακοινώσει τον Οκτώβριο ότι τρία στάδια, στα οποία μέχρι σήμερα μπορούσαν να εισέρχονται μόνον άνδρες, θα μπορούν να δέχονται από τις αρχές του 2018 οικογένειες σε ειδικές θέσεις. Αυτά είναι το King Fahd International Stadium στο Ριάντ, το King Abdullah Sports City στην Τζέντα και το Prince Mohammed ben Fahd Stadium στην Νταμάμ.

Κι άλλα μέτρα έχουν ανακοινωθεί υπέρ των γυναικών και των νέων, όπως ότι ξανανοίγουν οι κινηματογράφοι τον Μάρτιο.

Πηγή πληροφοριών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων