ΚΟΣΜΟΣ

Ο βομβιστής του λεωφορείου της Μπορούσια αποκαλύπτει: Ήθελα να «ρίξω» τις μετοχές, όχι να σκοτώσω

Ο βομβιστής του λεωφορείου της Μπορούσια αποκαλύπτει: Ήθελα να «ρίξω» τις μετοχές, όχι να σκοτώσω

Ο Ρωσογερμανός που κατηγορείται για τις βομβιστικές επιθέσεις στο λεωφορείο που μετέφερε την ποδοσφαιρική ομάδα της ΜπορούσιαΝτόρτμουντ, τον περασμένο Απρίλιο, παραδέχτηκε σήμερα (8/1) την πράξη του, υποστηρίζοντας όμως ότι στόχος του ήταν μόνο να κερδίσει χρήματα και όχι να βλάψει ή να σκοτώσει κανέναν, όπως δήλωσε ο δικηγόρος του.

Ο 28χρονος Σεργκέι Β. (το πλήρες ονοματεπώνυμό του δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα) βαρύνεται με 28 κατηγορίες απόπειρας δολοφονίας επειδή πυροδότησε εκρηκτικούς μηχανισμούς που είχε τοποθετήσει κοντά στο λεωφορείο. Το σχέδιό του ήταν να πέσει η μετοχή της ομάδας ώστε ο ίδιος να ωφεληθεί οικονομικά.

Εάν κριθεί ένοχος κινδυνεύει να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Στις 11 Απριλίου 2017 οι ποδοσφαιριστές κατευθύνονταν στο στάδιο της Μπορούσια για τον αγώνα που θα έδιναν με τη Μονακό για το Τσάμπιονς Λιγκ, όταν εξερράγησαν οι βόμβες. Ο Ισπανός αμυντικός της Μπορούσια Μαρκ Μπάρτρα τραυματίστηκε και ο αγώνας αναβλήθηκε για την επόμενη ημέρα.

Ο συνήγορος του Σεργκέι Β., Καρλ Χέιντενραϊχ, είπε στους δημοσιογράφους, έξω από το δικαστήριο της πόλης Ντόρτμουντ, ότι ο πελάτης του έχει μεταμεληθεί βαθιά για την πράξη του. Επέμεινε ότι δεν ήθελε να βλάψει κανέναν και ότι μοναδικός στόχος του ήταν να βγάλει χρήματα από την πτώση της μετοχής της Μπορούσια, λόγω της επίθεσης.

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, ο κατηγορούμενος είχε αγοράσει δικαιώματα αγοράς μετοχών αξίας 44.000 ευρώ την ημέρα της επίθεσης.

Εφόσον η τιμή της μετοχής έπεφτε, ήλπιζε ότι θα πουλούσε τα δικαιώματα αυτά βγάζοντας κέρδος.

«Το ερώτημα είναι αν το κίνητρο ήταν η απληστία. Ο ίδιος λέει ότι ενήργησε για οικονομικούς λόγους», επέμεινε ο Χέιντενραϊχ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικές ειδήσεις