ΚΟΣΜΟΣ

Ανατροπή και θρίλερ με τα κίνητρα της επίθεσης στην Ντόρτμουντ!

Ανατροπή και θρίλερ με τα κίνητρα της επίθεσης στην Ντόρτμουντ!

Από την επίθεση στο λεωφορείο της Ντόρτμουντ ο ποδοσφαιριστής Μαρκ Μπάρτρα τραυματίστηκε.

Το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD μετέδωσε, επικαλούμενο έκθεση των ανακριτών, πως υπάρχουν «σημαντικές αμφιβολίες» για το κατά πόσον οι επιστολές με τις οποίες αναλαμβάνουν την ευθύνη για την επίθεση στο λεωφορείο της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπορούσια Ντόρτμουντ γράφτηκαν πράγματι από ισλαμιστές.

Τρεις πανομοιότυπες επιστολές γραμμένες στα γερμανικά που βρέθηκαν κοντά στο σημείο του συμβάντος στο Ντόρτμουντ είχαν οδηγήσει στην υπόθεση ότι στην επίθεση πιθανόν να υπήρχε ισλαμιστικό κίνητρο.

Ωστόσο έρευνα των Αρχών ανέφερε πως υπάρχουν «σημαντικές αμφιβολίες» σχετικά με τις επιστολές και αφήνει να εννοηθεί πως γράφτηκαν για να δώσουν την εντύπωση ότι υπήρχε ισλαμιστικό κίνητρο, ανέφερε το ARD.

«Αυτό είναι ακριβές», δήλωσε η Φράουκε Κέλερ, εκπρόσωπος του γραφείου της ομοσπονδιακής εισαγγελίας, όταν ρωτήθηκε για την πληροφορία που μετέδωσε το ARD. «Πραγματικά είναι αμφίβολο», είπε για τις επιστολές.

Όταν ρωτήθηκε γιατί υπάρχουν αμφιβολίες, είπε πως δεν μπορεί να δώσει άλλες πληροφορίες καθώς η έρευνα συνεχίζεται.

Ειδικοί έχουν εκφράσει επιφυλάξεις για την προέλευση των επιστολών. Οι δυνάμεις ασφαλείας ανέφεραν πως οι ερευνητές εξετάζουν το ενδεχόμενο αριστεροί ή δεξιοί εξτρεμιστές να έχουν πραγματοποιήσει την επίθεση.

Μία ημέρα μετά την επίθεση ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας χαρακτήρισε τις επιστολές «ασυνήθιστες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις