ΚΟΣΜΟΣ

Ανατρεπτική εξέλιξη: Ο συλληφθείς δεν έχει σχέση με την επίθεση στο Ντόρτμουντ

Ανατρεπτική εξέλιξη: Ο συλληφθείς δεν έχει σχέση με την επίθεση στο Ντόρτμουντ

Δεν φαίνεται να συνδέεται ο ισλαμιστής, ο οποίος βρίσκεται υπό κράτηση, με την επίθεση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Απριλίου, εναντίον της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ντόρτμουντ.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε η γερμανική ομοσπονδιακή εισαγγελία που είναι αρμόδια για υποθέσεις τρομοκρατίας, λέγοντας ότι από τα στοιχεία δεν προέκυψε σύνδεση.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο: «Η έρευνα δεν επέτρεψε μέχρι στιγμής να βρεθούν στοιχεία που να δείχνουν ότι ο ύποπτος συμμετείχε στην επίθεση», αναφέρει η εισαγγελία σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ωστόσο η εισαγγελία προχώρησε σε έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του εν λόγω υπόπτου, το όνομα του οποίου αναφέρεται ως Αμπντούλ Μπεσέτ Α., για συμμετοχή στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στη διάρκεια παραμονής του στο Ιράκ κατά το παρελθόν.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, ως μέλος της «ξένης τρομοκρατικής οργάνωσης» Ισλαμικό Κράτος, ο Αμπντούλ Μπεσέτ Α. ηγούνταν στο Ιράκ μιας 10μελούς ομάδας κομάντο που είχε εμπλακεί σε απαγωγές, λαθρεμπόριο, εκβιασμό και φόνους.

Ο ύποπτος θα εμφανισθεί ενώπιον δικαστή ο οποίος θα αποφασίσει αν θα εγκρίνει το ένταλμα σύλληψης που εξέδωσαν οι εισαγγελείς, κάτι που θα επιτρέψει να κρατηθεί ο άνδρας αυτός περισσότερο από 24 ώρες.

Σχετικές ειδήσεις