ΚΟΣΜΟΣ

ΣΟΚ στη Γερμανία: Εκρήξεις δίπλα στο πούλμαν της Ντόρτμουντ - Αναβλήθηκε ο αγώνας με τη Μονακό

ΣΟΚ στη Γερμανία: Εκρήξεις δίπλα στο πούλμαν της Ντόρτμουντ - Αναβλήθηκε ο αγώνας με τη Μονακό

Τρόμος στη Γερμανία λίγο πριν τη σέντρα του αγώνα της Μπορούσια Ντόρτμουντ με τη Μονακό, για τα προημητελικά του Champions League - Τρεις εκρήξεις δίπλα από το πούλμαν των Βεστφαλών - Ένας ποδοσφαιριστής τραυματίας από σπασμένα τζάμια - Για επίθεση με ισχυρές εκρηκτικές ύλες, κάνει λόγο η αστυνομία - Δεν υπάρχουν αποδείξεις μέχρι στιγμής για σύνδεση με τρομοκρατία - Αναβλήθηκε η αναμέτρηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εκρήξεις σημειώθηκαν κατά τη διαδρομή από το ξενοδοχείο για το γήπεδο, με αποτέλεσμα το πούλμαν να υποστεί ζημιές σε δύο σημεία, ενώ η αστυνομία πιστεύει πως οι βόμβες ήταν τοποθετημένες σε θάμνο κοντά σε ένα πάρκινγκ.

dortmund6

Από την έκρηξη έσπασαν αρκετά τζάμια, από τα οποία τραυματίστηκε ελαφρά ο ποδοσφαιριστής Μαρκ Μπάρτρα που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Το λεωφορείο τη στιγμή της έκρηξης ήταν σε απόσταση δέκα χιλιομέτρων από το γήπεδο.

dortmund5

Ο διεθνής Έλληνας ποδοσφαιριστής της Μπορούσια Ντόρτμουντ, Σωκράτης Παπασταθόπουλος είναι καλά στην υγεία του και δεν έχει τραυματιστεί από τις εκρήξεις.

Η αστυνομία της Γερμανίας εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα. Αν δηλαδή πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια ή επίθεση ανεγκέφαλων οπαδών.

Ανακοίνωσε μάλιστα πως τα αρχικά ευρήματα των ερευνών δείχνουν ότι οι εκρήξεις κοντά στο λεωφορείο που μετέφερε την ποδοσφαιρική ομάδα της Μπορούσια Ντόρτμουντ προκλήθηκαν «από ισχυρές εκρηκτικές ύλες».

«Έπειτα από την προκαταρκτική έρευνα, εκτιμούμε ότι αυτή ήταν μια επίθεση με ισχυρές εκρηκτικές ύλες», τόνισε η αστυνομία της Ντόρτμουντ με ανάρτηση της στο Twitter.

Παράλληλα, όπως τόνισαν πηγές ασφαλείας στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA, οι γερμανικές αρχές δεν έχουν μέχρι αυτού του σημείου των ερευνών αποδείξεις ότι η έκρηξη είχε «τρομοκρατική» προέλευση.

Δεν υπάρχει «κανένα στοιχείο» που δείχνει προς αυτή την κατεύθυνση, είπε ο γερμανικός οργανισμός με βάση αυτές τις πηγές.

Η αναμέτρηση της Ντόρτμουντ με τη Μονακό στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ» θα διεξαχθεί αύριο στις 19:45 ώρα Ελλάδας

6

Δείτε τι έγινε στο γήπεδο της Ντόρτμουντ τη στιγμή που οι οπαδοί μαθαίνουν για την επίθεση

«Το λεωφορείο ξεκίνησε» από το ξενοδοχείο που διέμενε η ομάδα στην δυτική πόλη της Γερμανίας για να φτάσει στο γήπεδο διανύοντας μια απόσταση περίπου δέκα χιλιομέτρων, όταν «τρεις εκρηκτικοί μηχανισμοί πυροδοτήθηκαν», τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο Γκούναρ Βόρτμαν.

Όπως σημείωσε, τα παράθυρα του λεωφορείου έσπασαν από την έκρηξη και κάποιος μέσα στο όχημα τραυματίστηκε, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η διοίκηση της ομάδας ανακοίνωσε ότι λίγο μετά την αναχώρηση του λεωφορείου από το ξενοδοχείο με προορισμό το γήπεδο σημειώθηκε ένα «περιστατικό».

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr

Παπασταθόπουλος: Είμαι καλά – Μας έσωσαν τα διπλά τζάμια του λεωφορείου

Τα όσα έζησαν ο ίδιος και οι συμπαίκτες του μέσα στο λεωφορείο την ώρα της έκρηξης μετέφερε ο Έλληνας διεθνής Έλληνας ποδοσφαιριστής της Ντόρμουντ Σωκράτης Παπασταθόπουλος.

Σύμφωνα με την Cosmote tv, o αμυντικός της γερμανικής ομάδας ενημέρωσε μέσω sms τους δικούς του ανθρώπους στην Ελλάδα, καθησυχάζοντάς τους πως είναι καλά.

«Είμαι καλά, όπως είναι και είναι και οι υπόλοιποι συμπαίκτες μου με εξαίρεση τον Μαρκ Μπαρτρά», φέρεται να έγραψε αρχικά ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος.

Σύμφωνα με τον Έλληνα διεθνή παίχτη, από την έκρηξη έσπασαν τα παράθυρα του λεωφορείου και από τα θραύσματα τραυματίστηκε ο συμπαίκτης του στο χέρι.

«Όλη η ομάδα είναι σε κατάσταση σοκ»

Σε κατάσταση σοκ είναι ολόκληρη η ομάδα της Ντόρτμουντ μετά από τις τρεις εκρήξεις κοντά στο πούλμαν της, όπως αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλος Ντόρτμουντ Χανς Γιόακιμ Βάτζκε.

Παράλληλα, ο γερμανικός σύλλογος ευχαρίστησε τους φίλαθλους της Μονακό που άρχισαν να τραγουδούν «Ντόρτμουντ! Ντόρτμουντ!», μέσα στο γήπεδο μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό.

Σχετικές ειδήσεις