ΚΟΣΜΟΣ

«Τρελός» επιστήμονας εμφύτευσε τσιπάκι στο χέρι του για να μπαίνει στο μετρό! (pics)

«Τρελός» επιστήμονας εμφύτευσε τσιπάκι στο χέρι του για να μπαίνει στο μετρό! (pics)

Πρόστιμο σε έναν επιστήμονα, ο οποίος είχε τη… φαεινή, αλλά και άλλο τόσο «τρελή» ιδέα να εμφυτεύσει το τσιπάκι από την ηλεκτρονική κάρτα του για τα μέσα μεταφοράς στην παλάμη του, επειδή δεν έδειξε στον ελεγκτή το εισιτήριό του, επέβαλε δικαστήριο της Αυστραλίας.

Ο εκκεντρικός 34χρονος επιστήμονας, ο οποίος έχει αλλάξει επισήμως το όνομά του σε Νιάου - Λούντο Ντίσκο Γάμμα Νιάου - Νιάου, είχε επικυρώσει την κάρτα του κανονικά. Όταν όμως ελεγκτής τού ζήτησε να του δείξει την κάρτα του, δεν μπόρεσε να το κάνει και κατά συνέπεια κατηγορήθηκε ότι χρησιμοποίησε τα μέσα μεταφοράς χωρίς έγκυρο εισιτήριο.

niaou2

Το δικαστήριο τού επέβαλε πρόστιμο περίπου 140 ευρώ, ενώ του ζήτησε να πληρώσει και τα έξοδα του δικαστηρίου, τα οποία ανέρχονται σε περίπου 630 ευρώ.

Και αυτό γιατί το υπουργείο Μεταφορών της Αυστραλίας έχει προειδοποιήσει τους χρήστες των μέσων μαζικής μεταφοράς να μην αλλοιώνουν τις ηλεκτρονικές τους κάρτες.

niaou

Έξω από το δικαστήριο, ο Νιάου-Νιάου δήλωσε απογοητευμένος, όμως πρόσθεσε ότι θα εξετάσει άλλους τρόπους για να μπορεί να χρησιμοποιεί το εμφυτευμένο τσιπάκι ώστε να πληρώνει για τις μετακινήσεις του.

«Η νέα τεχνολογία μπορεί να είναι τρομακτική, αν δεν την κατανοείς», δήλωσε, προσθέτοντας: «Οι άνθρωποι φοβόντουσαν πολλές νέες τεχνολογίες όταν πρωτοεμφανίστηκαν. Αυτή είναι η νέα επανάσταση μετά την αντικατάσταση του χάρτινου εισιτηρίου με ηλεκτρονικό, σε κάτι το οποίο δεν θα χρειάζεται καν να το κουβαλάμε μαζί μας».

Σχετικές ειδήσεις