Παππάς: Δεν έχω αρνηθεί ποτέ ότι γνωρίζω τον Μανώλη Πετσίτη

Μανώλης Πετσίτης:  Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος…

Βίντεο – ντοκουμέντο: Ο μακελάρης του Στρασβούργου πεσμένος στο πεζοδρόμιο από τα αστυνομικά πυρά

Μετά από ανθρωποκυνηγητό δύο ημερών, η γαλλική…

Ο Καμμένος έδιωξε τον Τέρενς Κουίκ από τους Ανεξάρτητους Έλληνες

Ξένο σώμα θεωρείται πλέον για τους Ανεξάρτητους…

Ιστορικός θρίαμβος του Ολυμπιακού, 3-1 τη Μίλαν και πρόκριση στο Europa League

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να νικήσει 3-1 τη…

Μπερτομέου: «O Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος»

Ο Τζόρντι Μπερτομέου μίλησε με τα καλύτερα…

Brexit: Προειδοποίηση για «οφθαλμόν αντί οφθαλμού» από την ΕΕ προς τη Βρετανία (Vid)

Brexit: Προειδοποίηση για «οφθαλμόν αντί οφθαλμού» από την ΕΕ προς τη Βρετανία (Vid)

Οι Βρετανοί πολίτες που κατοικούν μόνιμα στη Γαλλία θα έχουν αντίστοιχα δικαιώματα με τους Γάλλους πολίτες που θα ζουν στη Βρετανία μετά το Brexit, προειδοποίησε σήμερα 3 Οκτωβρίου η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ναταλί Λουαζό.

«Θέλουμε να φτάσουμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση ώστε να υπάρχει –και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό– αμοιβαιότητα ανάμεσα στο καθεστώς που θα παραχωρήσουμε στους Βρετανούς κατοίκους στη Γαλλία και το καθεστώς που θα δοθεί στους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Βρετανία» είπε η Γαλλίδα υπουργός μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Λίγο νωρίτερα, σε συνέντευξη σε ένα γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό, η Λουαζό είπε ότι η μη επίτευξη συμφωνίας για το Brexit θα ήταν προτιμότερη από μια κακή συμφωνία. Διευκρίνισε ωστόσο ότι ελπίζει πως μπορεί να επιτευχθεί μια συμφωνία με το Λονδίνο για το διαζύγιο με την ΕΕ. Υπενθύμισε όμως ότι «ο χρόνος πιέζει» δεδομένου ότι θα πρέπει οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία το αργότερο μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Λουαζό απαντούσε στους νέους κανόνες που ανακοίνωσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι για τη μετανάστευση, οι οποίοι θα τεθούν σε ισχύ μετά το Brexit. Σύμφωνα με αυτούς, θα μπει τέλος στην ελεύθερη κυκλοφορία των Ευρωπαίων πολιτών και θα περιοριστεί η μετανάστευση εργαζομένων χαμηλής ειδίκευσης.