ΚΟΣΜΟΣ

Πίτσμπεργκ: Αυτά είναι τα θύματα του μακελειού στη συναγωγή (Pics+Vids)

Πίτσμπεργκ: Αυτά είναι τα θύματα του μακελειού στη συναγωγή (Pics+Vids)

Τα 11 θύματα της δολοφονικής επίθεσης στη συναγωγή στο Πίτσμπεργκ, ήταν κυρίως ηλικίας από 54 έως 97 ετών, όπως δήλωσαν σήμερα 28 Οκτωβρίου Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Ο κατάλογος των θυμάτων στο Πίτσμπεργκ:

David Rosenthal, 54,
Cecil Rosenthal, 59
Bernice Simon, 84,
Sylvan Simon, 86
Daniel Stein, 71,
Jerry Rabinowitz, 66,
Richard Gottfried, 65,
Joyce Feinberg, 75,
Rose Mallinger, 97,
Melvin Wax, 88,
Irving Younger, 69.

Ο βασικός ύποπτος για την επίθεση, ο 46χρονος Ρόμπερτ Μπάουερς από το Πίτσμπεργκ εισέβαλε στο κτήριο της συναγωγής στην διάρκεια θρησκευτικής τελετής, χθες το πρωί.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν άλλοι έξι άνθρωποι, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι αστυνομικοί, πριν από την σύλληψη του δράστη, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δύο από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομεία της περιοχής, ενώ τρεις άλλοι -μεταξύ των οποίων, δύο αστυνομικοί- είναι σε σταθερή κατάσταση.

Ένας από τους τραυματίες αστυνομικούς δέχθηκε ιατρική φροντίδα και εξήλθε σήμερα, από το νοσοκομείο.

Με τις αρχές να έχουν απαγγείλει σε βάρος του 29 κατηγορίες, θα δικαστεί από ομοσπονδιακό δικαστήριο και είναι αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή.

Την επόμενη ημέρα της επίθεσης, η συνοικία του Σκουίρελ Χιλ παραμένει σε κατάσταση σοκ.

«Γνωρίζουμε ότι το μίσος δεν θα επικρατήσει ποτέ, όλοι όσοι επιχειρούν να μας διχάσουν λόγω του τρόπου που προσευχόμαστε ή της καταγωγής των οικογενειών μας θα χάσουν» διαβεβαίωσε ο δήμαρχος Μπιλ Πεντούτο.

Ο Δημοκρατικός δήμαρχος μίλησε για το ακανθώδες θέμα της οπλοκατοχής.

«Άκουσα τον πρόεδρο να λέει ότι πρέπει να φέρουμε ένοπλους φρουρούς στις συναγωγές μας». «Η προσέγγισή μας θα έπρεπε να είναι η εξής: πώς θα απομακρύνουμε τα όπλα- που αποτελούν τον κοινό παρανομαστή σε όλες τις ένοπλες επιθέσεις στην Αμερική, από τα χέρια εκείνων που θέλουν να εκφράσουν το ρατσιστικό τους μίσος σκοτώνοντας;».

20244952

Δεν είχε άλλους συνεργάτες

Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο βασικός ύποπτος της δολοφονικής επίθεσης στη συναγωγή στο Πίτσμπεργκ είχε κι άλλους συνεργάτες, δήλωσε ο εισαγγελέας Σκοτ Μπρέιντι.

Ο ειδικός πράκτορας του FBI Ρόμπερτ Τζόουνς δήλωσε ότι το αιματηρό ξέσπασμα του δράση πρέπει να διήρκησε περίπου 20 λεπτά.

Ο ίδιος, είπε επίσης, ότι οι αρχές δεν γνωρίζουν για ποιο λόγο ο δράστης επέλεξε την συγκεκριμένη συναγωγή.

«Έπεσαν πολλοί πυροβολισμοί και υπάρχουν κάλυκες παντού» δήλωσε ο Καρλ Γουίλιαμς, ιατροδικαστής από την αστυνομία της τοπικής κομητείας.

Σύμφωνα με τον πράκτορα Τζόουνς, πτώματα εντοπίστηκαν σε τρεις διαφορετικούς χώρους εντός της συναγωγής.

20246057

«Η έρευνα θα πάρει χρόνο»

Ο ειδικός πράκτορας του FBI Ρόμπερτ Τζόουνς δήλωσε ότι η επεξεργασία των στοιχείων στην σκηνή της δολοφονικής επίθεσης στην συναγωγή στο Πίτσμπεργκ, ενδέχεται να απαιτήσει χρονικό διάστημα μιας εβδομάδας.

Στο μεταξύ, ο βασικός ύποπτος για την επίθεση φέρεται να έκανε δηλώσεις για γενοκτονία σύμφωνα με τον Σκοτ Μπρέιντι, εισαγγελέα της περιοχής που έγινε η δολοφονική επίθεση.

20246056

«Είναι δειλός, δεν είναι άνθρωπος»

Από την πλευρά του ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις δήλωσε σήμερα ότι ο ένοπλος που επιτέθηκε κατά μιας συναγωγής στο Πίτσμπεργκ δολοφονώντας 11 πιστούς ήταν ένας δειλός κι «ένας άνθρωπος με την πιο φτωχή πρόφαση που θα μπορούσε να επικαλεστεί».

«Εάν υπάρχει ένας άνθρωπος υπεύθυνος γι’ αυτό, αυτόν τον ίδιο, δεν θα τον αποκαλούσα άνθρωπο, καθώς είχε την πιο φτωχή πρόφαση που θα μπορούσε να επικαλεστεί ένας άνθρωπος, που θα χρησιμοποιούσε όπλο σε έναν τόπο λατρείας, κατά άοπλων και αθώων ανθρώπων», δήλωσε ο Μάιτς σε μία ομάδα δημοσιογράφων που τον συνοδεύουν στο ταξίδι του, στην Πράγα.

«Είναι ένας δειλός και δεν είναι άνθρωπος, σύμφωνα με τον ορισμό του ανθρώπου που χρησιμοποιούμε στο υπουργείο Άμυνας», τόνισε ο ίδιος.