ΚΟΣΜΟΣ

Μπόσι: «Ο Μόντι είναι φύλλο συκής»

Μπόσι: «Ο Μόντι είναι φύλλο συκής»

Ο ηγέτης της Λέγκας του Βορρά, Ουμπέρτο Μπόσι, χαρακτήρισε «φύλλο συκής» τον εντολοδόχο πρωθυπουργό της Ιταλίας, Μάριο Μόντι, ενώ το κόμμα του καταψήφισε τη νέα κυβέρνηση τόσο στη βουλή όσο και στη γερουσία, όπως είχε προαναγγείλει.

«Ο Μόντι είναι φύλλο συκής, τον επιβράβευσαν για να παίξει τον ρόλο του κακού, αλλά θα τον διώξουν όταν ο κόσμος βγει από τα ρούχα του», είπε σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους ο Ουμπέρτο Μπόσι.

Ο εκπρόσωπος της Λέγκας στην ιταλική βουλή, Μάρκο Ρεγκουτσόνι, είχε υπογραμμίσει νωρίτερα ότι «το κόμμα του καταψηφίζει την κυβέρνηση Μόντι διότι η κυβέρνηση αυτή θα είναι αχόρταγη, σαν τις τράπεζες τις οποίες εκφράζει».

Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, η Λέγκα του Βορρά, με τη στάση της ελπίζει να αυξήσει τα ποσοστά της στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Πολλά όμως θα εξαρτηθούν από το πότε θα ολοκληρωθεί και πώς θα λήξει η κούρσα για την διαδοχή του Ουμπέρτο Μπόσι, από το αν αλλάξει τελικώς ο εκλογικός νόμος και το εάν θα συνεχίσει να υφίσταται η συμμαχία με τον μπερλουσκονικό «Λαό της Ελευθερίας».