ΚΟΣΜΟΣ

Αλβανία: Τοποθετούνται ξανά οι ελληνικές πινακίδες στα χωριά της ομογένειας – Τι απαντά ο Ράμα

Αλβανία: Τοποθετούνται ξανά οι ελληνικές πινακίδες στα χωριά της ομογένειας – Τι απαντά ο Ράμα
AP Photo

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, απάντησε στις αντιδράσεις που ξέσπασαν στην ελληνική μειονότητα της χώρας σχετικά με το κατέβασμα των δίγλωσσων πινακίδων, στα μειονοτικά χωριά του Δήμου Φοινίκης.

«Πριν από μερικές ημέρες ξεσηκώθηκε μια θύελλα. Ξεσηκώθηκε εδώ και συνεχίστηκε εκεί (σ.σ. στην Ελλάδα) για μερικές πινακίδες που βρίσκονται κοντά σε μια μειονοτική περιοχή. Ειπώθηκε και τι δεν ειπώθηκε από εδώ, και τι μεταφέρθηκε εκεί, κάθε φορά από φωνές και πήγες που αναζητούν διενέξεις. Αλλά είναι πολύ απλό το ζήτημα. Δεν βγάλαμε τις πινακίδες γιατί είχαν σχέση με την μειονότητα, αλλά διότι ήταν εκτός των προδιαγραφών και δεν είχαν ληφθεί υπόψιν τα κριτήρια ασφαλείας», εξήγησε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην εκδήλωση «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα».

Συνεχίζοντας την ομιλία του, ο Έντι Ράμα επεσήμανε πως οι πινακίδες θα επανέλθουν στις θέσεις τους τις επόμενες ημέρες.

«Αύριο θα ξεκινήσει η τοποθέτηση και μέχρι την Παρασκευή θα έχουν τοποθετηθεί όλες, επί τη βάσει του νόμου και των τεχνικών προδιαγραφών», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

«Προς όλους εκείνους που παριστάνουν τον πατριώτη ή τον υπερπατριώτη επειδή σε μια περιοχή που ζει η μειονότητα υπάρχουν πινακίδες γραμμένες και στα ελληνικά, τους λέω ότι εμείς είμαστε χώρα ευρωπαϊκή και όταν αναφερόμαστε στην Ευρώπη, μιλάμε και γι' αυτό. Εκτός από την παράδοση μας του σεβασμού και της ίσης μεταχείρισης του καθενός, ανεξαρτήτως εθνικότητας, που ζει σε αυτό το σπίτι» δήλωσε ο Έντι Ράμα.

Με πληροφορίες από το himara.gr

Διαβάστε επίσης:

Πρόκληση άνευ προηγουμένου: «Ο Νίκος Εγγονόπουλος ήταν… Αλβανός»

Σχετικές ειδήσεις