ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές Αλβανία: To ντύσιμο του Έντι Ράμα τράβηξε τα βλέμματα (pics)

Εκλογές Αλβανία: To ντύσιμο του Έντι Ράμα τράβηξε τα βλέμματα (pics)
Associated Press

Με τη συμμετοχή των ψηφοφόρων να καταγράφεται ιδιαίτερα χαμηλή και χωρίς σοβαρά επεισόδια έκλεισαν στις 19:00 το απόγευμα (τοπική ώρα) οι κάλπες των δημοτικών εκλογών που διεξήχθησαν την Κυριακή (30/06) στην Αλβανία.

Τις εντυπώσεις για την «ιδιαίτερη» στυλιστική του εμφάνιση φαίνεται ότι έκλεψε ο πρωθυπουργός της χώρας Έντι Ράμα. Με ένα αλλόκοτο ντύσιμο και έχοντας πλευρό του την σύζυγό του, Λίντα, ο Έντι Ράμα πήγε στο εκλογικό κέντρο του Surrel και οι φωτογραφίες του προκάλεσαν πανικό στα social media.

Υπενθυμίζεται ότι οι δημοτικές εκλογές στην Αλβανία διεξήχθησαν σε κλίμα έντασης, καθώς ο Πρόεδρος της γειτονικής χώρας, Ιλίρ Μέτα, έχει ακυρώσει με σχετικό προεδρικό Διάταγμα την εκλογική διαδικασία.

Δείτε στην gallery την εμφάνιση του Έντι Ράμα:

Πού έφθασε η συμμετοχή

Επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί το ποσοστό συμμετοχής στις δημοτικές εκλογές της 30ης Ιουνίου. Σύμφωνα με την απέχουσα από την διαδικασία αντιπολίτευση, ωστόσο, η αποχή κυμάνθηκε γύρω στο 15% των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους.

Το γεγονός ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία ψήφισαν περίπου 600.000 από τους 3.500.000 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους, φαίνεται ότι δικαιώνει την αντιπολίτευση. Στελέχη της κυβέρνησης, όπως και ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα ωστόσο διακηρύσσουν ότι αποτελεί νίκη για την κυβέρνηση και μόνο το γεγονός ότι στήθηκαν οι κάλπες.

Επίσημες ανακοινώσεις γύρω από το αποτέλεσμα όπως και δηλώσεις και εκτιμήσεις για την όλη διαδικασία αναμένονται τις επόμενες ώρες.

Πώς διεξήχθη η διαδικασία

Κατά την ψηφοφορία σημειώθηκαν κάποια μικροεπεισόδια που ωστόσο δεν προκάλεσαν προβλήματα στην όλη διαδικασία.

Οι ηγέτης της αντιπολίτευσης είχαν απευθύνει κάλεσμα στους οπαδούς τους να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά εναντίον της απόφασης της κυβέρνησης να διοργανώσει την ψηφοφορία σήμερα και όχι στις 13 Οκτωβρίου όπως με διάταγμά του είχε καθορίσει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ιλιρ Μέτα.

Είχε προηγηθεί παρέμβαση τόσο του προέδρου της Δημοκρατίας όσο και, κυρίως, του διεθνούς παράγοντα που κάλεσε την αντιπολίτευση να μην εμποδίσει την ψηφοφορία, όπως απειλούσε, ώστε να μην διαταραχθεί το ήρεμο κλίμα, όπως και έγινε.

Με πληροφορίες από το Αθηναϊκό / Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Διαβάστε επίσης:

Βαριές «καμπάνες» για παραβάτες του ΚΟΚ: Τι αλλάζει από 1η Ιουλίου

Αγωνία για 24χρονη αθλήτρια που αγνοείται: Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό της (pics)