Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Ζευγάρι «διοργανώνει» τους δικούς του Ολυμπιακούς Αγώνες - 46 αθλήματα σε 17 ημέρες

Νατάσα Παυλοπούλου Νατάσα Παυλοπούλου

Τη δική τους αθλητική διοργάνωση -με έμπνευση τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο- πραγματοποιούν οι Σαρλότ Νίκολς και ο Στιούαρτ Μπέιτς από τη Βρετανία για φιλανθρωπικό σκοπό

Ονομάζονται «Σπενολυμπιακοί» και είναι αφιερωμένοι στη μνήμη του Σπένι Μπέιτς, αδερφού του συνδιοργανωτή που πέθανε το 2011 σε ηλικία 49 ετών από τη νόσο του κινητικού νευρώνα (ALS).

Μέχρι στιγμής το ζεύγος έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 70.000 ευρώ για το Ίδρυμα Προστασίας των Ασθενών που πάσχουν από την εκφυλιστική διαταραχή του νευρικού συστήματος.

Ο Μπέιτς λέει ότι είχε συλλάβει την ιδέα πριν από αρκετά χρόνια, αλλά δεν την είχε εκφράσει ποτέ μέχρι σήμερα στη σύντροφό του. «Απλώς μου φάνηκε τόσο γελοία αδύνατο που δεν το ανέφερα», είπε. Όταν βρήκε ωστόσο το κουράγιο να το πει στη Σάρλοτ εκείνη ενθουσιάστηκε «Αυτό είναι το καλύτερο πράγμα που έχω ακούσει ποτέ. Πρέπει να το κάνουμε» είπε.

Και ξεκίνησαν τους δικούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στους οποίους οι δυό τους διαγωνίζονται σε κάθε αγώνισμα της μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης.

Οι περισσότερες από 300 Ολυμπιακές διοργανώσεις στο Τόκιο περιλαμβάνουν αγώνες ανδρών, γυναικών και ομάδων. Για να αποφευχθούν οι επικαλύψεις, το ζευγάρι προγραμμάτισε 96 ξεχωριστές διοργανώσεις σε 46 αθλήματα .Τα περισσότερα από αυτά μάλιστα δεν τα είχε δοκιμάσει ποτέ μέχρι σήμερα.

Το «μενού» περιλαμβάνει τα πάντα, από πυγμαχία και ιστιοπλοϊα, μέχρι ιππασία.
«Προσπαθούμε να κρατήσουμε το πνεύμα όσο πιο κοντά μπορούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έτσι αναπαράγουμε πιστά όλους τους αγώνες, τον πλήρη κύκλο αγώνων δρόμου 240 χιλιομέτρων, έναν πλήρη μαραθώνιο, ένα πλήρες Ολυμπιακό τρίαθλο, τα πάντα», λένε.

Σε όλη αυτή την προσπάθεια μάλιστα δεν είναι μόνοι τους. Έχουν λάβει άφθονη βοήθεια από την κοινότητα στην οποία ζουν κοντά στην Οξφόρδη της Αγγλίας, με τους αθλητές να τους προσφέρουν εκπαίδευση, χώρους και εξοπλισμό. Φίλοι, οικογένεια και υποστηρικτές συμμετέχουν μαζί τους στα ομαδικά αθλήματα.

Ο Μπέιτς λέει ότι δεν θα μπορούσε να σκεφτεί καλύτερο τρόπο για να τιμήσει τον αείμνηστο αδελφό του, ο οποίος λέει ότι ήταν ο «προσωπικός του ήρωας» «Ο Σπένι και εγώ ήμασταν παρόμοιοι. Κάθε φορά που γίνονταν Ολυμπιακοί Αγώνες, πιστεύαμε και οι δύο πως ήμασταν ειδικοί ενώ δεν ήμασταν» λέει.

Οι δύο «Ολυμπιονίκες» έχουν ήδη καταφέρει να συγκεντρώσουν τα χρήματα που είχαν θέσει ως στόχο και δηλώνουν ενθουσιασμένοι που θα τον ξεπεράσουν. «Η ανάγκη για αποτελεσματική θεραπεία για την ασθένεια ALS είναι τόσο μεγάλη που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε δεκάρα, κάθε λεπτό, κάθε σεντ που μπορούμε. Αυτό επηρεάζει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο» λέει ο Μπέιτς.

«Μόλις τελειώσει αυτό, δεν θα σταματήσουμε. Θα συνεχίσουμε, είτε πρόκειται για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σπένι είτε για οποιαδήποτε άλλη πρόκληση έρθει στη συνέχεια. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να βρεθεί θεραπεία» καταλήγει.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Ιστορικός καύσωνας σαρώνει τη χώρα - Η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 45 βαθμούς