Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Στη Βρετανία δεν είναι όλοι... Charlie τελικά (video)

Newsbomb

Μπορεί ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, να παρέστη στην ιστορική πορεία στο Παρίσι την Κυριακή (11/01/2015), κατά της τρομοκρατίας, ωστόσο στη χώρα του μάλλον δεν είναι όλοι... Charlie τελικά.

Την έντονη αμηχανία της παρουσιάστριας του βρετανικού δικτύου Sky News προκάλεσε η απόπειρα της συνεργάτιδας του Charlie Hebdo, Caroline Fourest, να δείξει στο τηλεοπτικό κοινό το εξώφυλλο του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo, το οποίο κυκλοφόρησε την Τετάρτη με σκίτσο του Μωάμεθ.

H παρουσιάστρια Dharshini David είχε προσκαλέσει την Caroline Fourest να συζητήσουν μέσω link το θέμα της επανέκδοσης του περιοδικού.

Κάποια στιγμή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η Fourest αναφέρει πόσο «λυπηρό» είναι για τη Βρετανία το γεγονός ότι οι δημοσιογράφοι της «προδίδουν την έννοια της δημοσιογραφίας θεωρώντας ότι οι τηλεθεατές δεν είναι αρκετά ώριμοι για να αποφασίσουν αν ένα σκίτσο είναι προσβλητικό ή όχι, καθώς ποτέ δεν το δείχνετε».

«Είναι εντελώς τρελό το να μην μπορείς να δείξεις στη Μ. Βρετανία ένα απλό σκίτσο όπως αυτό», πρόσθεσε η Γαλλίδα προσπαθώντας να δείξει το εξώφυλλο του περιοδικού προτού απομακρυνθεί η κάμερα και το κανάλι διακόψει τη σύνδεση με την παρουσιάστρια να σπεύδει να απολογηθεί.

«Στο SkyNews έχουμε επιλέξει να μην δείξουμε αυτό το εξώφυλλο, επομένως θα το εκτιμούσαμε, Καρολίν, να μην το δείξεις», είπε η David. «Ζητώ συγγνώμη από τους τηλεθεατές που ενδεχομένως να προσβλήθηκαν από αυτό».

Δείτε το βίντεο.