ΚΥΠΡΟΣ

Νέες προκλήσεις Ερντογάν από τα Κατεχόμενα: «Τα θύματα στην Κύπρο είναι οι Τουρκοκύπριοι»

Νέες προκλήσεις Ερντογάν από τα Κατεχόμενα: «Τα θύματα στην Κύπρο είναι οι Τουρκοκύπριοι»

Σε μια φιέστα αλλοφροσύνης, ο Ταγίπ Ερντογάν από τα Βαρώσια ζήτησε να βρεθεί δίκαιη λύση στην Ανατολική Μεσόγειο!

Σε έναν δικό του κόσμο.... τουρκικά πλασμένο, εμφανίστηκε ο Ταγίπ Ερντογάν στα Βαρώσια, όπου στην προκλητική φιέστα με τον Τατάρ ζήτησε να βρεθεί μια δίκαιη λύση στην Ανατολική Μεσόγειο, χαρακτηρίζοντας τους Τουρκοκύπριους ως θύματα!

Στις δηλώσεις του μετά το πέρας της παρέλασης, ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε με προκλητικό τρόπο, ότι υπεύθυνη για το αδιέξοδο στο Κυπριακό είναι η ελληνοκυπριακή πλευρά και πως δεν τηρεί τις υποσχέσεις της. Είπε επίσης ότι η πλειοψηφία των Τουρκοκυπρίων ζητάει λύση δύο κρατών και αυτό φάνηκε από τις «προεδρικές εκλογές».

«Οι Τουρκοκύπριοι ζουν στη χώρα τους με αξιοπρέπεια και ελευθερία, παρά τις πολυάριθμες επιθέσεις που έχουν δεχτεί. Είναι προτεραιότητά μας να παρέχουμε μια βιώσιμη λύση στο Κυπριακό με τρόπο που να διασφαλίζει τα νόμιμα δικαιώματα και την ασφάλεια του τουρκοκυπριακού λαού. Σήμερα υπάρχουν δύο ξεχωριστοί λαοί, δύο ξεχωριστά κράτη στην Κύπρο. Η λύση των δύο κρατών πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης βάσει της κυριαρχικής ισότητας Αν πιστεύει η Νότια Κύπρος ότι θα επιβάλει με τη δύναμη την εξουσία σε εκείνους που ζουν στη Βόρεια Κύπρο και διαμαρτυρηθεί μέσω του προέδρου της σε εκείνους που κάνουν κουμάντο στη Νότια Κύπρο, τότε θα πρέπει να γνωρίζει ότι έχει εξαπατηθεί. Υπάρχει μόνο ένα θύμα στην Κύπρο ζήτημα, οι Τουρκοκύπριοι, τα δικαιώματα των οποίων αγνοούνται εδώ και χρόνια. Ως χώρα εγγυητής, εμείς και η 'ΤΔΒΚ' δεν ανεχόμαστε, πλέον, διπλωματικά παιχνίδια. Δεν μπαίνουμε σε καμία εξίσωση στην Ανατολική Μεσόγειο όπου η χώρα μας και η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου δεν συμμετέχουν με δίκαιο τρόπο και η οποία θα μπορεί να παράγει ειρήνη και σταθερότητα», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος σε ένα ρεσιτάλ προκλητικότητας.

Τατάρ: «Οι Ελληνοκύπριοι δεν θέλουν να βρεθεί λύση»

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στον χώρο των προκλητικών πανηγυριών, ο κατοχικός ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, μίλησε για άλλη μια φορά για νέα μοντέλα λύσης στο Κυπριακό.

Σύμφωνα με τ/κ μέσα κατά την ομιλία του ανέφερε: "Eίμαστε έτοιμοι να επιστρέψουμε στο τραπέζι, αλλά τώρα πρέπει να υπάρχουν νέα μοντέλα λύσεων στο τραπέζι".

«Τα γεγονότα των τελευταίων 43 ετών αποκάλυψαν ότι η ομοσπονδιακή λύση δεν είναι δυνατή στην Κύπρο λόγω της στάσης της ελληνοκυπριακής πλευράς. Τώρα, η λύση που βασίζεται στην κυριαρχία της ισότητας, δηλαδή η λύση δύο κρατών, πρέπει να έρθει στο τραπέζι», είπε.

Στη δική του ομιλία ο Τούρκος πρόεδρος, επίσης αναφέρθηκε σε λύση δύο κρατών. Συγκεκριμένα, είπε, υπάρχουν δύο διαφορετικοί λαοί, δύο ξεχωριστά κράτη στην Κύπρο σήμερα. Η λύση των δύο κρατών πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Μια λύση δύο κρατών πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης βάσει της κυριαρχικής ισότητας».

Πήγε για πικνίκ στα Βαρώσια με τον Τατάρ!

Σε μια άκρως προκλητική ενέργεια ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα συμμετείχε στα προκλητικά πανηγύρια για την μαύρη επέτειο, τα οποία θα κορυφωθούν με την στρατιωτική παρέλαση στη λεωφόρο Φαζίλ Κιουτσιούκ.

Σύμφωνα με τ/κ Τύπο, στις 11.20 το πρωί στα κατεχόμενα έφτασε ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, Ντεβλέτ Μπαχτσελί με αεροπλάνο airbus που ανήκει στην Τουρκική Δημοκρατία. Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έφτασε στις 12.30 το μεσημέρι στην Κύπρο.

Η στιγμή της άφιξη Ερντογάν:

Βίντεο από την άφιξη Μπαχτσελί:

Νωρίτερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και η Κυβέρνηση καταδίκασαν την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους όπως επίσης και τη «σημερινή προκλητική και παράνομη ενέργεια του Τούρκου Προέδρου και του κατοχικού καθεστώτος» οι οποίες «θα καταγγελθούν εκ νέου σε όλα τα διεθνή βήματα στα οποία συμμετέχει η Κυπριακή Δημοκρατία».

Πηγή: sigmalive.com

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Στρατός Ξηράς: «Φορτώνει» νησιά και Έβρο με τα φονικά Spike NLOS – Γιατί τα… τρέμουν οι Τούρκοι