ΚΥΠΡΟΣ

Κατεχόμενα: Νέος «πρωθυπουργός» ο Ερσάν Σανέρ - «Αναπληρωτής» ο δολοφόνος του Τάσου Ισαάκ

Κατεχόμενα: Νέος «πρωθυπουργός» ο Ερσάν Σανέρ - «Αναπληρωτής» ο δολοφόνος του Τάσου Ισαάκ
Twitter

Με την επιστροφή του Ταχσίν Ερτουγρούλογλου στο «ΥΠΕΞ» και την απομάκρυνση του Φαίζ Σουτσιούογλου από το «υπουργείο Εργασίας», και χωρίς καμία παρουσία γυναίκας, ανακοινώθηκε το νέο «υπουργικό συμβούλιο» στα κατεχόμενα με «πρωθυπουργό» τον προδρεύοντα του ΚΕΕ (Κόμμα Εθνικής Ενότητας) Ερσάν Σανέρ.

Ο Σανέρ ανακοίνωσε τη σύνθεση του νέου «υπουργικού» αμέσως και το υπέβαλε στον ηγέτη του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ.

«Αναπληρωτής πρωθυπουργός» και «υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας», όπως αναμενόταν, είναι ο πρόεδρος του Κόμματος Αναγέννησης, ο έποικος και δολοφόνος του Τάσου Ισαάκ, Ερχάν Αρικλί. Δύο «υπουργεία» καταλαμβάνει το Δημοκρατικό Κόμμα και επτά το ΚΕΕ.

Μετά από τρία περίπου χρόνια στο «υπουργείο εξωτερικών» επιστρέφει ο Ταχσίν Ερτουγρούλογλου που δεν είναι «βουλευτής» του ΚΕΕ καθώς δεν είχε εκλεγεί στις τελευταίες «βουλευτικές εκλογές» αρχές του 2018. Ο Κουτλού Εβρέν του ΚΕΕ τοποθετείται στο «υπουργείο Εσωτερικών» από το «υπουργείο τουρισμού».

«Υπουργός Δημοσιονομικών» ο μέχρι τώρα «υπουργός Γεωργίας» Ντουρσούν Ογούζ του ΚΕΕ.

Ο Ολγκούν Αμτζιάογλου του ΚΕΕ, μέχρι τώρα «υπουργός Δημοσιονομικών», γίνεται «υπουργός Εθνικής Παιδείας και Πολιτισμού».

Ο Ναζίμ Τσαβούσογλου του ΚΕΕ, που είναι σήμερα ο «υπουργός Παιδείας» στο νέο «υπουργικό» καταλαμβάνει το «υπουργείο Γεωργίας και Φυσικών Πόρων», ενώ στη θέση του «υπουργού Μεταφορών και Δημοσίων Έργων» τοποθετείται ο Ουνάλ Ουστέλ, που είχε απομακρυνθεί τον περασμένο Μάιο από το «υπουργείο Τουρισμού» μετά το σκάνδαλο με την άφιξη τζετ από Τουρκία χωρίς να τηρηθούν τα μέτρα για τον κορΟνοϊό και κατόπιν αιτήματος του Κόμματος του Λαού. Στη θέση του παραμένει ο «υπουργός Υγείας» Αλί Πιλλί, που επίσης είναι «βουλευτής» του ΚΕΕ.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, μετά την έγκριση του «υπουργικού συμβουλίου» από τον ηγέτη του ψευδοκράτους, η σύνθεση αποστέλλεται στη «βουλή» όπου θα αναγνωσθεί την Πέμπτη (10/12). Το πρόγραμμα της νέας «κυβέρνησης» πρέπει να παρουσιασθεί στη «βουλή» και μετά θα γίνει η ψηφοφορία για την έγκριση του νέου «υπουργικού». Η όλη διαδικασία μέχρι την ψήφο εμπιστοσύνης, όπου χρειάζονται 26 ψήφους στη «βουλή», μπορεί να διαρκέσει έως και μία εβδομάδα.

Σύμφωνα με το «σύνταγμα» του ψευδοκράτους, η ψήφος εμπιστοσύνης γίνεται φανερά και δύο ημέρες μετά την ανάγνωση του «κυβερνητικού προγράμματος».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Δεν ανοίγουν τα μεγάλα καταστήματα στις 14 Δεκεμβρίου – «Φρένο» από τους λοιμωξιολόγους

Ρoή Ειδήσεων