ΚΥΠΡΟΣ

Διαψεύδει η Κύπρος δημοσίευμα της «Χουριέτ»

Διαψεύδει η Κύπρος δημοσίευμα της «Χουριέτ»

Η Λευκωσία διέψευσε δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Χουριέτ» περί ανοίγματος δύο κεφαλαίων στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, σημείωσε πως η μονομερής απόφαση της Κυπριακής Δημοκρατίας του 2009, για πάγωμα 6 κεφαλαίων, παραμένει και δεν πρόκειται να αλλάξει.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας αναφερόταν στα κεφάλαια 23 και 24, τα οποία αφορούν τα δικαστικά και θεμελιώδη δικαιώματα, καθώς και τη δικαιοσύνη, την ελευθερία και την ασφάλεια.

Η κ. Μαρκουλλή διευκρίνισε ότι αυτό που είναι τώρα σε εξέλιξη στην Κομισιόν είναι μια διαδικασία για το πώς θα προχωρήσει το ζήτημα της αποκαλούμενης «θετικής ατζέντας».

Η υπουργός Εξωτερικών ανέφερε τέλος ότι η Λευκωσία έχει εξασφαλίσει, με τα συμπεράσματα του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων, ότι η θετική ατζέντα θα μπορεί να προχωρήσει μόνο με πλήρη σεβασμό του διαπραγματευτικού πλαισίου, το οποίο παραπέμπει σε διακυβερνητική διάσκεψη με συμμετοχή όλων των κρατών- μελών.