ΚΥΠΡΟΣ

Παραλήρημα Τατάρ: Η Κύπρος πρέπει να περάσει στην Τουρκία

Ερσίν Τατάρ
AP

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης ισχυρίστηκε πως οι Ελληνοκύπριοι δεν κατείχαν ποτέ την Κύπρο.

Σε νέες παραληρηματικές δηλώσεις προέβη ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, ισχυριζόμενος πως οι Ελληνοκύπριοι δεν κατείχαν ποτέ την Κύπρο και ότι θα έπρεπε να μεταβιβαστεί στην Τουρκία.

Όπως μετέδωσε το SigmaLive, o Τατάρ, μιλώντας σε συμπόσιο για το Αιγαίο και τα προβλήματα με την Ελλάδα από τουρκικό πανεπιστήμιο στη Σμύρνη, ισχυρίστηκε ότι οι Ελληνοκύπριοι δεν κατείχαν ποτέ την Κύπρο κι ότι το νησί θα πρέπει να μεταβιβαστεί στο Οθωμανικό Κράτος ή τη διάδοχό του Τουρκία, καθώς η Κύπρος είναι εντελώς δική τους.

«Οι Ελληνοκύπριοι δεν κυβέρνησαν ποτέ τους Τουρκοκυπρίους, αλλά οι πρόγονοί μας κυβέρνησαν την Κύπρο για περισσότερα από 300 χρόνια», υποστήριξε.

Ισχυρίστηκε ακόμη πως ο μόνος στόχος της ελληνοκυπριακής πλευράς είναι η «Ένωση» της Κύπρου με την Ελλάδα. «Όλοι γνωρίζουμε πώς προσπάθησαν ύπουλα να μας πάρουν την Κύπρο από τα χέρια μας», δήλωσε, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσουν να πολεμούν μέχρι τέλους.

Μεταξύ άλλων, υποστήριξε πως «εάν υπάρχει ειρήνη στην Κύπρο σήμερα, αυτό οφείλεται στην παρουσία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο νησί. Διαφορετικά, η αιματοχυσία θα συνεχιζόταν. Αλλά τώρα υπάρχει ειρήνη στην Κύπρο από το 1974. Κανείς δεν αιμορραγεί. Η στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας πρέπει να συνεχιστεί».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Nέα μέτρα: Αλλάζουν όλα από 13 Σεπτεμβρίου - Νέα πραγματικότητα για ανεμβολίαστους

Ο απρόβλεπτος ανασχηματισμός, τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων και τα «ρέστα» Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Υπόθεση Σεμέδο-Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: «Ανοίγουν» κινητά μετά τις καταγγελίες της μητέρας της 17χρονης