ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Παγκόσμιο Συνέδριο Σύγχρονου Ψηφιδωτού

Κύπρος: Παγκόσμιο Συνέδριο Σύγχρονου Ψηφιδωτού

Η Κύπρος φιλοξενεί για πρώτη φορά το Παγκόσμιο Συνέδριο Σύγχρονου Ψηφιδωτού.

Πρόκειται για το 13ο Συνέδριο του Παγκόσμιου Οργανισμού Σύγχρονου Ψηφιδωτού, του οποίου οι εργασίες αρχίζουν σήμερα και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου της επαρχίας Λάρνακας.

Στο Συνέδριο, που εντάσσεται στο πλαίσιο εκδηλώσεων της Κυπριακής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα λάβουν μέρος καλλιτέχνες και ομιλητές από όλες σχεδόν τις χώρες της Ένωσης, αλλά και από την Αίγυπτο, Βραζιλία, Ιαπωνία, Καναδά και Ρωσία.

Οι παρουσιάσεις του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν από καταξιωμένους καλλιτέχνες και ειδήμονες στην τέχνη του ψηφιδωτού, με θέματα: το σύγχρονο ψηφιδωτό ως μορφή τέχνης, ο ρόλος του στην αρχιτεκτονική και το αστικό περιβάλλον και η μετάβαση από το αρχαίο, παραδοσιακό, βυζαντινό στο σύγχρονο ψηφιδωτό.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα λειτουργεί έκθεση αφίσας, στην οποία καλλιτέχνες από το εξωτερικό παρουσιάζουν την εργασία τους.

Παράλληλα θα λειτουργεί Παγκύπρια Έκθεση Ψηφιδωτού (θέμα ελεύθερο) με μοναδικά ψηφιδωτά των Κύπριων ψηφοθετών.

Μεταξύ 1 - 5 Οκτωβρίου οι Κύπριοι Ψηφιδογράφοι θα οργανώσουν για τους ξένους συναδέφους τους επισκέψεις σε χώρους ειδικού ενδιαφέροντος : αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και χώρους παραγωγής ψηφιδωτών.