ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Το μάτι της κινδυνεύει να χάσει 7χρονη εξαιτίας οδοντίατρου

Κύπρος: Το μάτι της κινδυνεύει να χάσει 7χρονη εξαιτίας οδοντίατρου

Σοβαρά εγκαύματα υπέστη στο μάτι, ένα 7χρονο κοριτσάκι στην Πάφο, όταν οδοντίατρος σε Δημόσιο Νοσοκομείο έριξε κατά λάθος στο μάτι του παιδιού μεγάλη ποσότητα καυστικού φωσφορικού οξέος.

Το κοριτσάκι μάλιστα κόντεψε να χάσει την όρασή του εξαιτίας και του οφθαλμιάτρου του ίδιου Νοσοκομείου σύμφωνα με την καταγγελία των γονέων του, καθώς ο γιατρός δήλωσε ότι αδυνατούσε να το περιθάλψει και τους παρέπεμψαν σε ιδιώτη γιατρό.

Η καταγγελία έφθασε γραπτώς στο Υπουργείο Υγείας προχθές Δευτέρα αφού, όπως ανέφεραν στην κυπριακή εφημερίδα ο «Φιλελεύθερος» άτομα του οικογενειακού περιβάλλοντος του κοριτσιού, τα έξοδα για την περίθαλψη του παιδιού, το οποίο θα χρειαστεί μακροχρόνια θεραπεία και χειρουργική επέμβαση, τα καλύπτει η οικογένεια παρά το γεγονός ότι η ζημιά οφείλεται σε απροσεξία δημοσίων λειτουργών της Υγείας.

Στην καταγγελία του ο πατέρας διερωτάται γιατί δεν έστειλαν το παιδί με ασθενοφόρο στους οφθαλμίατρους στη Λευκωσία και έδωσαν απλώς συστάσεις για έναν καλό ιδιώτη ο οποίος, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, δεν ήταν σε θέση ούτε εκείνος να τους βοηθήσει.