ΚΥΠΡΟΣ

Tράπεζα Κύπρου: Ψάχνει λύσεις για τα αξιόγραφα

Tράπεζα Κύπρου: Ψάχνει λύσεις για τα αξιόγραφα

Η Τράπεζα Κύπρου προσπαθεί να βρει λύση στο θέμα των αξιογράφων, το οποίο είναι δύσκολο λόγω της εμπλοκής της Τρόικας, ανέφερε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων Φοίβος Μαυροβουνιώτης, μετά από συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του Συνδέσμου με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της τράπεζας Γιάννη Κυπρή.

Ο κ. Μαυροβουνιώτης ανέφερε ότι υπάρχουν και άλλες σκέψεις εκ μέρους της Τράπεζας Κύπρου, συμπλήρωσε όμως ότι «προτεραιότητα έχει η δική μας πρόταση», η οποία φαίνεται ότι υπό τις περιστάσεις είναι η καλύτερη, θα ικανοποιήσει τους κατόχους αξιογράφων και δεν θα επηρεάσει τους φορολογούμενους. «Κανένας πολίτης δεν θα έχει την έγνοια ότι θα πληρώσει έστω και ένα ευρώ», είπε.

Ως προς τις άλλες εισηγήσεις, ο κ. Μαυροβουνιώτης είπε ότι τέθηκαν από τον κ. Κυπρή και κάποιες σκέψεις για ένα Ταμείο Ανακούφισης και ένα Ταμείο Αποζημιώσεων, ενώ υπάρχει και πρόταση που εισηγείται το κράτος να ανταλλάξει τα αξιόγραφα με κυβερνητικά χρεόγραφα.

Καταλήγοντας, ο κ. Μαυροβουνιώτης χαρακτήρισε το ενδεχόμενο υλοποίησης των εισηγήσεων αυτών «λίγο απομακρυσμένο», και ανέφερε ότι επιμένει στην πρόταση του συνδέσμου.

ΠΗΓΗ ΣΙΓΜΑ