ΚΥΠΡΟΣ

Χρυσόστομος: Θα ασκήσω μηνύσεις στους πάντες

Χρυσόστομος: Θα ασκήσω μηνύσεις στους πάντες

Ξεκινά επαφές με Ρώσους επιχειρηματίες ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Χρυσόστομος. Αυτό, εάν και εφόσον η Κύπρου βρεθεί στο χείλος του γκρεμού, με πιθανή χρεοκοπία της. Κι αυτό θα το πράξει, επειδή θεωρεί ότι ο λαός κατόπιν πρέπει να στηριχθεί στις δικές του δυνάμεις, ενώ παράλληλα απειλεί με αγωγές τους πάντες, σε περίπτωση πιθανής βλάβης της περιουσίας της εκκλησίας, βάσει των εξελίξεων στην Ελληνική Τράπεζα.

"Aν πρόκειται να χρεωκοπήσομεν θα πρέπει να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις και να προσπαθήσουμε να ανοίξουμε δουλειές", τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος σε ιστοσελίδα .

"Για τον λόγο αυτό έχω προσκαλέσει την Πέμπτη σε γεύμα τους επικεφαλής ρωσικών εταιρειών να τους ενθαρρύνω και να μιλήσουμε για τις προοπτικές που έχουν οι δουλειές με βάση το νήσί μας", συμπληρώσε ακόμη.

Ο Αρχιεπίσκοπος, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει στόχο να πείσει τους Ρώσους επιχειρηματίες να μην σηκώσουν τα κεφάλαιά τους, ενώ όπως ανέφερε θα τους επισημάνει ότι τόσο καιρό τα κεφάλαιά τους τοκίζονταν, ενώ αν βρίσκονταν σε άλλη χώρα θα έπαιρναν επιτόκιο 0% ή λίγο παραπάνω.

Ο ίδιος, ήδη από το Σάββατο, επέρριψε ευθύνες στην Κεντρική Τράπεζα, στους διοικητές τραπεζών και στην επερχόμενη κυβέρνηση για τη σημερινή κατάληξη της Κύπρου και τόνισε ότι οι "άτακτοι πρέπει να τιμωρούνται".

Οι τράπεζες ανήκουν στους μετόχους, υπογράμμισε και όχι στους διοικητές. "Θα κάμω αγωγές στους πάντες, όσον αφορά τα συμφέροντα της Εκκλησίας στην Ελληνική τράπεζα", είπε ακόμη.

Πρόσθεσε τέλος ότι η Κύπρος δεν πρέπει να υποκύψει στις εξωπραγματικές απαιτήσεις των εταίρων της, ότι ο κυπριακός λαός μπορεί να ζήσει και με τα λίγα.