ΚΥΠΡΟΣ

Τα λιμάνια της Κύπρου εκσυγχρονίζονται

Τα λιμάνια της Κύπρου εκσυγχρονίζονται

Έργα που θα αναβαθμίσουν και θα εκσυγχρονίσουν το βασικό εμπορικό λιμάνι της Κύπρου θα κατασκευαστούν με βάση το συμβόλαιο ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ που υπέγραψε ο Υπουργός Συγκοινωνιών και έργων Τάσος Μητσόπουλος.

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων σημείωσε ακόμη, ότι μετά από αυτή την εξέλιξη το λιμάνι της Λεμεσού εκσυγχρονίζεται προκειμένου να μπορέσει όπως ανέφερε, να ανταποκριθεί στο ρόλο του ως βασικό εμπορικό λιμάνι της Κύπρου αλλά και να ικανοποιήσει τα αιτήματα εταιρειών οι οποίες δραστηριοποιούνται στο χώρο της ενέργειας και της εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου.

Όσον αφορά το λιμάνι της Λάρνακας ο κ Μητσόπουλος είπε ότι εκκρεμεί από πλευράς της κοινοπραξίας η τελική απάντηση αναφορικά με τη χρηματοδότηση του έργου για την ανάπλαση του λιμανιού της Μαρίνας και του χερσαίου χώρου.

Ταυτόχρονα ο κ Μητσόπουλος υπογράμμισε ότι με την επέκταση του λιμανιού της Λεμεσού και με την ανάπτυξη του λιμανιού της Λάρνακας, δυο μεγάλα έργα θα συμβάλουν καθοριστικά στην αναζωογόνηση και επανεκκίνηση της κυπριακής οικονομίας αλλά και στη δημιουργία θέσεων εργασίας που είναι το μεγάλο ζητούμενο. Στόχος κατέληξε ο Υπουργός Συγκοινωνιών είναι όπως τα δυο αυτά λιμάνια της Κύπρου καταστούν ανταγωνιστικά μέσα από άλλες θεσμικές αλλαγές τις οποίες το Υπουργείο προωθεί ώστε να ανταποκριθούν στο ρόλο τους στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου σε μια περίοδο όπου επικρατεί πολιτική αστάθεια και αβεβαιότητα .