ΚΥΠΡΟΣ

Μητσιάλης: Προσοχή και σύνεση για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού

Μητσιάλης: Προσοχή και σύνεση για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού

«Πρέπει όλοι με προσοχή και σύνεση να σκύψουμε πάνω από το πρόβλημα και να εργαστούμε από κοινού για να μπορέσει να βρεθεί μια λύση δίκαιη και βιώσιμη για το Κυπριακό», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Αναστάσιος Μητσιάλης, ο οποίος έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ενώ είχε συνομιλίες με τον γενικό διευθυντή του κυπριακού υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβη Αλέξανδρο Ζήνωνα.

«Η συγκυρία των διακοινοτικών συνομιλιών, όπως γίνονται, είναι μία καινούργια ευκαιρία σε αυτήν την περίοδο για να μπορέσουν οι δύο πλευρές να βρουν την πολυπόθητη λύση», τόνισε ο κ. Μητσιάλης και συμπλήρωσε:

«Ασφαλώς και η Αθήνα συμπαρίσταται και παρακολουθεί τις εξελίξεις και πιστεύουμε ότι οι εμπειρίες, οι αποτυχίες του παρελθόντος, χωρίς φυσικά να επιρρίπτει κανείς ευθύνες στη μία ή στην άλλη πλευρά, πρέπει να οδηγήσουν όλους τη φορά αυτή με αμοιβαίες υποχωρήσεις, να μπορέσουν να βρουν τον κοινό παρονομαστή».

Ο γενικός γραμματέας του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι προηγούμενη αναφορά του σε «τουρκοκυπριακό λαό» «έχει την έννοια, όπως είναι αυτονόητο, της τουρκοκυπριακής κοινότητας».

Σε ερώτηση κατά πόσον οι χιαστί συζητήσεις των διαπραγματευτών σε Αθήνα και Άγκυρα τέθηκαν κατά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, δεδομένου ότι στη Λευκωσία συζητείται αν μπορούν να προσφέρουν κάτι ουσιαστικό, ο κ. Μητσιάλης ανέφερε: «Αυτή είναι μία πρόταση που υπάρχει και έγινε μία συνάντηση. Η ουσία είναι να έχει υπάρξει πραγματική πρόοδος στο περιεχόμενο των συνομιλιών, ώστε να έχουν μία προστιθέμενη αξία».

Δεν είναι αυτοσκοπός, σημείωσε, και δεν είναι κάτι που προσφέρεται για επικοινωνιακή χρήση, ούτε είναι η πεμπτουσία για τη λύση του προβλήματος. «Η λύση θα βρεθεί από τις εντατικές και ουσιαστικές ανταλλαγές απόψεων μεταξύ των δύο πλευρών» κατέληξε ο γγ του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Διαβάστε ακόμα:

To «ΟΧΙ» επικράτησε στο «δημοψήφισμα» για το «σύνταγμα» στα κατεχόμενα

Ισπανία: Ρατσιστική επίθεση στο μετρό της Βαρκελώνης (video)

Πώς να φορέσεις το τζιν σου χωρίς χέρια! (video)

Βρετανία: Ήθελε να αποδράσει με πιστόλι από… σαπούνι! (photo+gif)

ΗΠΑ: Πρώην ποδοσφαιριστής κρατούσε φυλακισμένο το γιο του! (photos)

Αυστραλία: Ανέβηκε γυμνός στην οροφή τρένου και έπαθε ηλεκτροπληξία! (video)

ΗΠΑ: Πούμα σκόρπισε τον τρόμο σε εμπορικό! (video+photos)

Κίνα: Δάγκωσε την καρδιά του επειδή δεν του έδωσε noodles! (σκληρές εικόνες)

Ινδία: Τίγρης έσυρε στη ζούγκλα ψαρά, μέσα από τη βάρκα του!

Κίνα: Ξυλάκι φαγητού καρφώθηκε στον εγκέφαλο αγοριού! (σκληρές εικόνες)

Βρετανία: Νέες φωτογραφίες από το τέρας του Μπρίστολ! (photos)