ΚΥΠΡΟΣ

Σύνοδος Κορυφής: Για την πορεία του Κυπριακού ενημέρωσε ο Αναστασιάδης την Μέρκελ

Σύνοδος Κορυφής: Για την πορεία του Κυπριακού ενημέρωσε ο Αναστασιάδης την Μέρκελ

Ανάλυση της πορείας των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό έκανε στην καγκελάριο της Γερμανίας , Άνγκελα Μέρκελ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, κατά τη διάρκεια της σημερινής Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλες.

Στην δήλωση αναφέρεται ότι η συνάντηση Αναστασιάδη -Μέρκελ έγινε στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις Βρυξέλλες και ότι η Γερμανίδα καγκελάριος ζήτησε να ενημερωθεί για την πραγματική κατάσταση στις διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Άνγκελα Μέρκελ φαίνεται να κατανοεί πως «δεν είναι δυνατό να ανοίξουν ενταξιακά κεφάλαια της Τουρκίας, αν δεν ομαλοποιηθούν οι σχέσεις της Άγκυρας με την Λευκωσία».

Εξάλλου, ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι στη Σύνοδο Κορυφής τονίστηκε η ανάγκη πως όλες οι υποχρεώσεις, που έχουν αναληφθεί από τα εμπλεκόμενα μέρη στο μεταναστευτικό πρέπει να τηρηθούν, ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο αυτό.

Τα μέχρι στιγμής δεδομένα, πρόσθεσε, δεν δείχνουν μείωση στον αριθμό των προσφύγων, που εισέρχονται σε κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επισήμανε, ακόμα, ότι πρέπει να εξεταστούν και τα αίτια, που προκαλούν το φαινόμενο και να βρεθούν λύσεις.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο «ΒREXIT», ο Κύπριος εκπρόσωπος επισήμανε ότι είναι κοινή πεποίθηση ότι η Βρετανία χρειάζεται την Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται τη Βρετανία.

Σχετικές ειδήσεις