ΚΥΠΡΟΣ

«Απαράδεκτα» τα πολωνικά συμπεράσματα για την Τουρκία

«Απαράδεκτα» τα πολωνικά συμπεράσματα για την Τουρκία

«Απαράδεκτο» χαρακτήρισε η Λευκωσία το προσχέδιο συμπερασμάτων της πολωνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.

Η Κύπρια υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή δήλωσε ότι η Κύπρος έχει ήδη στείλει «με τον πλέον έντονο τρόπο» τα μηνύματά της στην πολωνική προεδρία, καθώς δεν αποδέχεται τη θετική εικόνα που επιχειρεί να δώσει στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.

Επίσης, είπε ότι η Λευκωσία τοποθετήθηκε επί του θέματος στην πρώτη συνάντηση των μονίμων αντιπροσώπων, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να δεχτεί τέτοιου είδους συμπεράσματα.

«Καλύτερα να μείνουμε με τα περσινά συμπεράσματα, παρά να έχουμε φέτος τα συγκεκριμένα, χωρίς οποιεσδήποτε αρνητικές αναφορές στην Τουρκία, μετά τις απειλές για τις ερευνητικές γεωτρήσεις και την επικείμενη κυπριακή προεδρία», ανέφερε η υπουργός Εξωτερικών.

Το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε ότι επιδίωξη της Κύπρου είναι να γίνει αναφορά στις πρόσφατες απειλές της Τουρκίας εναντίον της Κύπρου και στις υποτιμητικές αναφορές, τόσο στην Κυπριακή Δημοκρατία όσο και στην ΕΕ, από Τούρκους επισήμους.